Oldalak

2011. április 15., péntek

Tekeredik a pizza...

...csiga akar lenni. De nem lett. Illetve sütés után nem tudtam szépen, csigánként elválasztani, de ez semmit nem vont le az értékéböl. Nagyon finom lett, kiadós is, szerintem négyen is jól lehet lakni ebböl a mennyiségböl. A recept tesómtól van, aki 4 nappal szülés elött készítette. Tehát a recept egyszerü ( vagy a tesóm Superwoman).


Hozzávalók:

Tészta:
  • 50-60 dkg liszt
  • 1 zacskó szárított élesztő 
  • 3-4 dl tej
  • pici cukor
  • pici só

 Pizzakrém:
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 2-3 ek. sürített paradicsom
  • 1-2 tk. cukor
  • bors, oregano, bazsalikom, kakukkfü

Feltét:
  • bármi; nálam: sonka, kukorica
  • mozzarella

Minden hozzávalót beleöntünk egy tálba, a tejet fokozatosan adjuk hozzá. A robotgép dagasztóspiráljának segítségével nokedli sűrűségű, sima tésztát készítünk. Addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Langyos helyen kb. 20 percig kelesztjük. Ekkor kicsit átgyúrjuk és 2 részre osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk (kb. 2 mm) és jöhet a töltelék. A szószhoz a paradicsomokat villával szétnyomkodjuk (leve nem kell) és a többi hozzávalóval összekeverjük. Ezzel megkenjük a tésztát, majd rápakoljuk a feltétet, feltekerjük és kb 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk. Tepsibe (picit olajjal kikentem) sűrűn egymás mellé rakjuk, sajttal megszórjuk. Amíg a sütő előmelegszik 200 fokra, kelni hagyjuk. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.

4 megjegyzés:

Köszönöm a hozzászólást!