Oldalak

2011. május 26., csütörtök

Portugál paradicsomsaláta + grillezett aranydurbincs

Aranydurbincs, nálunk dourada. Itt a carapau (makréla) mellett ez a kedvenc halacskám. Szerencsére otthon is gyakori "vendég" az asztalon a hal, hiszen Apukám kedvenc idötöltése a horgászat, a Balaton pedig egy köhajításnyira van tölünk. Kedvencem természetesen a keszeg, a süllö és újabban a balin is, mióta Apunak sikerült fognia tavaly nyáron! Itt be kell érnem többnyire a tengeri halakkal, de nem panaszkodom. Nagyon egyszerüen készítjük általában, faszenes grillen hipp-hopp megsütjük. Semmi lacafaca. Általában finom paradicsomsalátával tálaljuk, ami speciális salátának való paradicsomból készül, ami még sárga, vagy halvány piros. De én éretten jobban szeretem, igy én azokat a példányokat szoktam választani. Itt meg is jegyezném, hogy nagyon nehéz olyan hagyományos paradicsomot találni, amilyen otthon van. Egyszerüen nem olyan az íze. Ez az egyik legnagyobb szívfájdalmam, így már megy is a pont Magyarországnak :) Na, de lássuk a receptet!


Hozzávalók:
  • paradicsom
  • olivaolaj
  • oregánó
  • szárított bazsalikom
  • hagyma
  • só, bors
  • pici víz
A paradicsomokat és a hagymát vékonyan felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, kevés olivaolajjal meglocsoljuk, majd egy kis vizet engedünk rá (kb. 1 decit). Megszórjuk oregánóval és bazsalikommal. Eredetileg bazsalikomot és borsot nem adnak hozzá itt, de szerintem csak még finomabbá tette az eredeti salit.

5 megjegyzés:

  1. Ez a fogás is nagyon tetszik!! Szeretjük a halat - bár aranydurbincsot még nem ettünk :)

    VálaszTörlés
  2. Szívesen ettem volna Nálad. Kukkants be hozzám légy kedves a 26-i bejegyzéshez meglepetés vár!

    VálaszTörlés
  3. http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/05/dijat-kaptam.html
    Kukk be ide, meglepi!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki a halacska, a saláta meg ....imádom!!!!

    VálaszTörlés
  5. Hiányzik ez a paradicsomsali! Ugyanilyet itthon nem lehet készíteni sajnos. Remélem mielőbb ehetek újra odakint;)
    Puszi

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!