Szinte nincs semmi sós sütemény, pogácsa a blogon. Ez ellen tennem kell valamit. Tettem is, Karácsonyra sütöttem sajtos rudacskákat. Nagyon jó ez a recept, hosszan eltartható dobozban, nem szárad meg. De akkor a legfinomabb, amikor kiveszem a sütőből!!! Szilveszterre is pont aktuális lehet.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg zsír (igen, zsír)
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 doboz (175 g) tejföl
- 1 csapott ek. só ( vagy inkább kevesebb)
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt sajt
A tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, legutolsónak a tejfölt adjuk hozzá. A tésztát összeállítjuk, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Ha ez letelt, lisztezett felületen 3 mm vékonyra kinyújtjuk. Tetejét a felvert tojással megkenjük és sajttal megszórjuk. Derelyevágóval, vagy késsel hosszabb-rövidebb (ki hogy szereti) csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket és 180 fokos előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Kb. 4 gáztepsire elegendő ez az adag.
Nagyon finom lehet, Szilveszterre pont jó.
VálaszTörlésJaj, de jó! Szilveszterre én is mentem! Köszi. :)
VálaszTörlésJaj, én is megcsináltam újra (és újra, és újra, hihi), ettük, amíg láttuk! Borzasztó :-)))
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlik :-)
Rudak? Szép nagy dorongok..formára pont mennek hozzám momentán.)))
VálaszTörlésMost én is csak a sós süteményekre vagyok vevő!:-) Nagyon guszta és biztosan finom !
VálaszTörlésNagyon jól néz ki:) Sütöttem én is sajtos rudat, majdnem ilyen és villámgyorsan elfogyott.
VálaszTörlésVikinél már épp kinéztem.
VálaszTörlésez akkor itt a nyomatékosítás.