Ismét egy vendégszakács a blogon: az Anyukám!!! Mivel itthon vagyok, így kevesebbet sündörgök a konyhában, viszont Anyukám készít olyan dolgokat, amiket én soha. Ilyen például ez a túróval töltött zsemle. Ugyanis (mint már említettem) én nem szeretem a túrót. Apukám kérésére készült ez a finomság, amit a nagymamám receptje alapján készített el Anyuci. Elmondások alapján, isteni lett!
Hozzávalók:
4 főre
- 4 db zsemle
- 25 dkg túró
- kb. 10 dkg cukor (ennél lehet többet és kevesebbet is tenni bele)
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 tk. vanília aroma
- 1 tojássárgája
- 1 pohár tejföl
A zsemlék tetejét levágjuk, ez lesz majd a kalapja. Kivájjuk a talpak belsejét. A többi hozzávalót összekeverjük és a zsemlék kikapart részét is hozzáadjuk. A zsemléket cukros-vaníliás tejben megforgatjuk. Tepsibe állítjuk őket és megtöltjük a túrós krémmel. A "kalapokat" is beleforgatjuk a tejbe, majd a zsemlék tetejére tesszük. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
TIPP: Anyukám banánkarikákkal bélelte ki a zsemléket mielőtt megtöltötte volna a túrós krémmel.
Ne felejtsétek, még tart a JÁTÉK!!!
Jó! Kicsit továbbfejlesztem! Majd megmutatom!
VálaszTörlésViszem!
Nagyon finom, én is készítettem már ilyet. :))
VálaszTörlésImádjuk! Nálunk rendszeresen készül, én a tetejére is teszek tejfölt, és úgy sütöm. :)))
VálaszTörlésNálunk is anyukám készítette sokszor! Abbahagyhatatlan! :)
VálaszTörlésNálunk is anyukám és nagymamám készítette sokszor:) Nagyon finom. A banános bélelés se lehet rossz.
VálaszTörlésNa, nálunk még senki nem készítette, kilógok a sorból, de majd megtöröm a hagyományt :)
VálaszTörlésA mamás sütött ilyen finom töltött zsemléket. Szeretjük mi is. Tényleg, de rég csináltam! Nagyon jó ölet a banános plussz!
VálaszTörlés