Vettünk sertés vesepecsenyét. Azt mondta a párom, Ö majd elkészíti. Így is lett. Az étel neve "lombinhos à Barreiro". Bevallom, egy picit féltem töle, hiszen tej (igazából tejszín, de azt végképp nem szeretem), meg mustár van a receptben. Az eredmény viszont nagyon, de nagyon finom lett! Annyira, hogy most már biztos, hogy gyakrabban átadom a fakanalat...
Hozzávalók:
A páchoz:
A mártáshoz:
A páchoz:
- 1 dl fehérbor
- só, bors, egy pici csípös pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- fél kiló sertés vesepecsenye
- 1 fej hagyma
- vaj, olaj
A mártáshoz:
- 1 dl fehérbor
- 3 dl tej
- 1 ek. kukorica keményítö (vagy liszt)
- 1 ek. magos mustár
- 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
- még egy kis bors
- só, ha szükséges
A páchoz a fokhagymát apróra vágjuk, ráöntjük a bort, sózzuk, borsozzuk. A húst kisebb kockákra vágjuk és a pácban hagyjuk 20 percre legalább. Az idö leteltével vaj (margarin) és olaj keverékén hagymát párolunk, majd a húst beletesszük és addig sütjük, amíg egy kis színt kap (kb. 10 perc). Ezután a husit kivesszük egy tányérra, a hagymás szafttal pedig elkészítjük a szószt: a serpenyöbe öntjük még a maradék fehérbort, a tejet, a kukorica keményítöt (vagy lisztet), a mustárt, a szerecsendiót és még meg is borsozzuk. Amikor a szósz sürüsödni kezd, visszatesszük a husikat és addig fözzük, amíg a pecsenyehús puha nem lesz. Eközben a sütöt 200 fokra elömelegítjük. Amikor elkészült a húsos ragu, átmerjük egy höálló tálba és még 10 percre bedugjuk a forró sütöbe. Ezalatt elkészíthetjük a köretet, ami nálunk most sültkrumpli volt, mert ezzel szokás enni és mert szeretjük.
Már nagyon éhesek voltunk és amúgy is sötét volt, ezért a képek nem lettek tökéletesek, de remélem valamennyire visszaadják isteni vacsoránk!
Ez aztán finom lehet! Máris elteszem a receptjét. Szeretjük az ilyen pikáns, szaftos ételeket! Nagyon guszta! Kóstolnám...
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik ez a recept, én is megjegyzem :)!! Ügyes a Párod!!
VálaszTörlésGuszta biztosan nagyon finom! Biztosan büszke volt a férjed hogy ízlett a vacsora amit készített!
VálaszTörlésAhha, bukta, lehet, hogy valójában a párod készíti ezt a sok finomságot a blogon?! ;-)
VálaszTörlés@Katucikonyha,
VálaszTörlésNa, jól lelepleztem magam :D
Készíts Te is egy cimkét, amivel a Párod kajáit illeted.
VálaszTörlésAkkor np gyanú. ;-)
Amúgy ez jól hangzik. Kipróbálandó.
no gyanú
VálaszTörlésez akart lenni, természetesen.
hiába no, az "o" és a "p" szomszédsága bekavar