Ismét egy szupergyors csirke. 15-20 percnél nem vesz többet igénybe az elkészítése és nagyon finom az eredmény. A petrezselyemtöl és a mentától annyira friss lett az íze, hogy egy laza nyári ebédnek is elmenne. Jó-jó, tudom, hogy -10 fok van...
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- liszt
- só, bors
- pici olaj
- pici vaj
- friss petrezselyem és/vagy mentalevél
- 1,5 dl fehérbor
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztben vékonyan megforgatjuk. Egy picike olajat hevítünk és mindkét oldalát megsütjük a szeleteknek. Kivesszük és alufóliába csomagoljuk. A bort beleöntjük az elözö serpenyöbe és addig forraljuk, amíg felére nem redukálódik. Ekkor visszatesszük a csirkemelleket, megforgatjuk a lében, majd levesszük a tüzröl. Kis darabka vajat teszünk a szeletekre és meghintjük az apróra vágott zöld növénykékkel.
Recept Martha Stewarttól.
Könnyed és egyszerű! Nagyon jó recept, máris mentettem!
VálaszTörlésNagyon szuper recept, és guszta.
VálaszTörlésEgyszerű és isteni finom:) Nagyon jól néz ki, imádom a petrezselymet.
VálaszTörlésSzeretem az ilyen egyszerű recepteket ;)
VálaszTörlésÜde- ízben és a látványa is!
VálaszTörlés