Oldalak

2012. március 2., péntek

Banános whoopie pie, mogyoróvajas mascarpone krémmel töltve

Már megint egy whoopie... Ugye nem unjátok? Mert én nem. Most banános a tésztájuk, a krémbe pedig a házi mogyoróvajamból használtam. A tészta receptje Martha Stewart-tól származik, csak én egy pici fahéjjal "megbolondítottam". A krém saját találmány, ennek ellenére (vagy éppen ezért?) fincsi!!!


Hozzávalók:
Kb. 14 darab gyerektenyérnyi sütikéhez
  • 2 bögre liszt
  • 1/2 tk. sütöpor
  • 1/2. tk. szódabikarbóna
  • fahéj ízlés szerint
  • pici só
  • 1/2 bögre banánpép ( 1 nagyobb érett banán villával szétnyomkodva)
  • 1/2 bögre natúr joghurt ( 1 doboz)
  • 113 g. puha vaj/margarin
  • 1/2 bögre (barna)cukor
  • 1 tojás
  • 1 tk. vanília aroma
A krémhez:
  • 4 ek. mascarpone
  • 2 ek. mogyoróvaj (peanut butter)
  • 4 tk. méz

A száraz hozzávalókat (elsö 5) egy tálba összeszitáljuk. Egy másik edényben a vajat a cukorral addig verjük a gépi mixerrel, amíg ki nem fehéredik és krémes állagú nem lesz (kb. 2-3 perc közepes erösségen). Hozzákeverjük a tojást és a vanília aromát, majd felvátva adjuk hozzá a joghurttal elkevert banánpépet és a lisztes keveréket. Addig keverjük, amíg sima nem lesz a masszánk (pár fordulat a géppel). Sütöpapírral bélelt tepsire egy evökanállal kupacokat halmozunk, helyet hagyva egymás között. 180 fokos sütöben kb. 15 perc alatt megsütjük öket (amikor kezd a széle aranyos színt kapni, már jó). 




Amíg a rácson hülnek a sütikék, elkészítjük a krémet: a hozzávalókat jól elkeverjük egymással. Ennyi. A kihült korongok talpát megkenjük kb. 1 teáskanálnyi töltelékkel és ráfordítunk egy üreset. Ha netán nem fogyna el még aznap, egy zárható dobozba tesszük a megmaradt whoopie-kat és a hütöben tároljuk.

8 megjegyzés:

  1. Gyerektenyérnyi :) de cuki :)
    A süti nagyon-nagyon guszta, szinte érzem az ízét a számban :))

    VálaszTörlés
  2. Ötletes! Olyan mint egy alternatív macaron...én szeretem az ilyen sütiket!

    VálaszTörlés
  3. még nem hallottam whoopie pie-ról. cukik!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki:) Érdekes lehet ezzel a krémmel, a tészta meg jó puha lehet a banántól, tetszik:)

    VálaszTörlés
  5. Még nem unjuk ;) Jöhet még! :)

    VálaszTörlés
  6. Sosem sütöttem még ilyen Whoopie-t. Biztos finom, ha ilyen sűrűn készül nálatok! Még mogyoróvajat kell beszereznem...Guszta!!

    VálaszTörlés
  7. Köszi Lányok a hozzászólásokat! Remélem majd ki is próbáljátok ezeket a pihe-puha sütiszendvicseket!!!

    VálaszTörlés
  8. De helyesek!Banánnal szoktam sütni, nekem bejön az az állag meg íz, amit ad.

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!