2012. április 23., hétfő

Narancs curd & pancake

A múltkori eper curd sikere után, íme itt az orange curd. A narancs a nagymama kertjéből való, még a téli termés utolsó darabjaiból. Ezt az adagot otthon, Portugáliában készítettem és ajándékba hazahoztam a szüleimnek. Hú, nagyon finom lett, palacsintával pedig nagyon tuti (ezt a pancake receptet használtam, csak banán nélkül).


Hozzávalók:
2 db kisebb üveghez (vagy egy nagyobbacskához :)
  • 2 db. közepes méretű narancs
  • 15 dkg cukor
  • 5,5 dkg vaj
  • 3 tojás



A narancsok héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk, a vajjal és a cukorral együtt gőz fölött állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg a vaj és a cukor el nem olvad. Ekkor félretesszük és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.


Ha kihűlt, beleütjük a tojásokat, kézi habverővel simára keverjük és gőz fölött állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik ( kb. 15 perc). Szűrőn átpasszírozzuk, hogy szép sima, selymes legyen a curd. Tiszta üvegbe öntjük és hűtőben tároljuk. 


Mi amerikai palacsintát sütöttünk ki mellé és igazán nagyon jól illet hozzá! Tényleg nagyon...

Recept: Csak a puffin-tól

9 megjegyzés:

  1. Hú, nagyon tuti lehet! Én egyszer grapefruit curd-ot csináltam, az is fincsi volt, de azért egy nagymami kertjéből szakajtott narancsos curd-nek nem lehet párja e kerek világon :)) pláne, ha még palacsinta is dukál hozzá :)

    VálaszTörlés
  2. Elképzelem mennyire finom aromás lehet ! Palacsintához nagyon jól illik. Egyszer kipróbálom mikor a lányaim itthon lesznek!Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Ez biztosan nagyon finom! És nem is olyan bonyolult elkészíteni:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tuti! Imádom a lemon curdot, az egyik első különlegesség volt, amire itt Angliában rákattantam:) Más változtatot nem ettem, de el tudom képzelni milyen mennyei lehet az eper vagy narancs curd. Főleg a kertből szedett naranccsal...! Pancakkel meg szuper páros!

    VálaszTörlés
  5. Júúj de jó! citrom curdot ettem még csak, ez is isteni lehet!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...