Holland vagy német palacsinta, de a receptek döntö többségében "dutch baby pancake"-nek hívják, ezért én is inkább a hollandoknak tulajdonítom. Érdekes pancake ez, mert ugyebár a sütöben sül, ezért nem vártam, hogy egy az egyben megkapjam a palacsinta élményt. Viszont sokkal palacsintásabb lett, mint amire számítottam. Ha ezentúl nincs kedvem a tüzhely mellett ácsorogni és sütögetni, biztos elöveszem a dutch baby-t.
Hozzávalók:
1 db. 20 cm-es serpenyöhöz
- 2 tojás
- 1 ek. vaj
- 1/2 bögre tej
- 1/2 bögre liszt
- 2-3 ek. cukor
- citrom reszelt héja
- csipet só
- +1 ek. vaj a forma kikenéséhez
A sütöt 200 fokra elömelegítjük. Az 1 evökanál vajat felolvalsztjuk, elkeverjük a tejben. Egy tálban minden hozzávalót gépi mixerrel összekeverünk (a tejet is).
Egy 20 cm-es serpenyöt (olyat, amit a sütöbe is betehetünk, lsd. a képen) jól felmelegítünk a tüzhelyen, belebobjuk a másik evökanál vajat és eloszlatjuk a serpenyöben. Beleöntjük a palacsintatésztát és 15-18 percig a sütöben sütjük, amíg jó pufi nem lesz és a széle körben szép barnára nem sül. Azonnal tálaljuk, mert gyorsan összeesik. Mi áfonyalekvárral, klementin curd-del és golden syruppal ettük. Nem egyszerre minddel, persze.
Recept: Martha Stewart
Ide is jöhet!!
VálaszTörlésTetszik nekem ez a sütőben sült változat... :P
VálaszTörlésNagyon kíváncsivá tettél, hogy mennyire palacsintás ez a sütőben sült változat. Muszáj lesz elkészíteni :)
VálaszTörlésNagyon szeretjük, én muffin tepsiben szoktam süti, majdnem olyan, mint a Yorkshire pudding, :)
VálaszTörlésDe jó! Már csak ilyen edényre kell szert tennem. Hamar meg van és gondolom nagyon finom...Guszta azzal a sötét lekvárral.
VálaszTörlés