2013. május 13., hétfő

Hova tünt Bors&Pepper?

A kérdés helyesebben, miért tünt el Bors&Pepper a Föld színéröl. Ennek egy örömteli és egy kevésbé örömteli oka van. Akik gyakrabban bekukkantanak hozzám észrevehették, hogy idén igencsak megritkultak bejegyzéseim. Ennek az a fö oka, hogy az esküvönket szervezzük, tervezzük, meglehetösen buzgón és lázasan (mármint én). Most a receptek felkutatása helyett, elsösorban  az amerikai esküvös blogokat bújom, ihlet és ötletek után kutatva. A nagy eseményre augusztusban fog sor kerülni, a Balaton partján.


A kevésbé örömteli esemény pedig úgy 1 hónapja történt: amíg én otthon voltam Magyarországon, kutyusom deréktöl lefele szinte egyik-napról a másikra lebénult. Egy hete voltam otthon, amikor párom (völegényem :) Skype-on közölte ezt a szomorú hírt. Természetesen egyböl vitte orvoshoz, a diagnózis pedig gerincsérv (illetve porckorongsérv). Elöször gyulladáscsökkentö injekciót kapott, majd tabletta formájában is ezt kellett szednie 2 hétig körülbelül, abban bizakodva, hogy javulásnak indul és nem lesz szükség mütétre. Ekkor olyan állapotban volt, hogy a hátsó lábai teljesen élettelenek voltak, farkincája sem mozdult és természetesen a szobatisztaságnak is búcsút inthettünk. Az inkontinencia nagyon zavarta a kutyusom, pelenkázni kellett, nem részletezem. 

Aztán 1 hét múlva kontrollon jó híreket kaptunk, hiszen a doktornö észlelt mély reflexet a lábaiban. Nos, nem írom le teljes részletességgel az eddigi történteket, de kb. 1 hónap után most itt tartunk: farkincáját úgy csóválja, mint régen, perceken át tud állni, mindkét hátulsó lábát mozgatja, segítséggel lépeget és teljesen szobatiszta! Étvágyával semmi baj, jókedvü, játékos, teljesen éber. Egyedül nem tud még menni, hosszú út áll még elöttünk. Jelenleg egyedül "fókajárásban" közlekedik, de már próbálja feltolni magát. Nagyon bizakodóak vagyunk, mert minden napra van valamilyen kis sikerélmény. 

Jelenleg B vitamin komplexet kap tablettában, itthon masszírozzuk és tornáztatjuk. Keresünk olyan helyet, ahol kutya hidroterápiával foglalkoznak. Több ilyen klinika is létezik, fel fogjuk velük venni a kapcsolatot.

Nagyon szeretnénk elkerülni a mütétet, hiszen az nagy trauma lenne neki és nem biztos, hogy sikeres lenne. Jelenleg nincsenek fájdalmai, a mütét után ez nem biztos, hogy így lenne. Az interneten nagyon sok elszomorító történet kering ebben a témában (ez tulajdonképpen a "tacskóbénulás" nevü betegség ), egy idö után abba is hagytam a téma olvasását. Csakis a sikertörténeteket olvasom el és bizakodom, hogy kitartó munkával és szeretettel, újra a régi lesz a kiskutyám és fog még így szaladni a tengerparton:




( A kutyusom egy kb. 7 éves terrier keverék, akit 4 éve fogadtunk örökbe menhelyröl. Testalkata inkább hosszú, mint magas, lábai viszonylag rövidek, mindez hajlamosító körülmény a " tacskóbénulás" kialakulásához.)

Illusztráció: innen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...