Nagy családi kedvenc. Páromat már a tejbedarával levettem a lábáról. Mivel itt ritka jelenség, így nem használnak búzadarát, az újdonság erejével hatott. A darafelfújt pedig az egyik abszolút favorit nálunk. Ráadásul egyszerü az elkészítése.
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 8 dkg búzadara
- 5 dkg cukor
- 2 db tojás
- 2 dkg vaj/margarin
- reszelt citromhéj
- gyümölcs (elhagyható)
A tejböl, a darából és a cukorból tejbedarát fözünk. Amikor kész, elkeverjük benne a vajat, a tojások sárgáját, a citromhéjat és a feldarabolt gyümölcsöt (nálam most sárgabarack, lehet akár konzerv is). A tojások habját felverjük és óvatosan beleforgatjuk a darába. Egy 18x18 cm tálat/tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, beleöntjük a darás masszát. 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
TIPP: Gyümölcs nélkül is isteni, akkor eperlekvárral szoktam tálalni, de simán porcukorral is finom :)
Húúú, megalájk :)
VálaszTörlés:D
VálaszTörlésEzt holnap reggel megcsinálom!!:)
VálaszTörlésMi reggel-délben-este tudnánk enni :) Hidegen, melegen, langyosan, bárhogy!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki:) Nálunk is nagyon lájkolt kaja, egy kis időbe telt mire megtaláltam itt az üzletekben a búzadarát. Az én páromnak is újdonság volt, azóta megenné bármikor:)
VálaszTörlésRecept mentve, nagyon jól néz ki .
VálaszTörlésNagyon tetszik!! :)
VálaszTörlésMa EZT esszük estére, el van döntve! :D
VálaszTörlésMost vettem észre, hogy eltűnt a bejegyzésem, anno, jelentem nagyon finom lett a darafelfújt!!!!!! Recept marad :D
VálaszTörlés