Oldalak

2011. június 18., szombat

Darafelfújt barackkal

Nagy családi kedvenc. Páromat már a tejbedarával levettem a lábáról. Mivel itt ritka jelenség, így nem használnak búzadarát, az újdonság erejével hatott. A darafelfújt pedig az egyik abszolút favorit nálunk. Ráadásul egyszerü az elkészítése.


Hozzávalók:
  • 5 dl tej
  • 8 dkg búzadara
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 dkg vaj/margarin
  • reszelt citromhéj
  • gyümölcs (elhagyható)

A tejböl, a darából és a cukorból tejbedarát fözünk. Amikor kész, elkeverjük benne a vajat, a tojások sárgáját, a citromhéjat és a feldarabolt gyümölcsöt (nálam most sárgabarack, lehet akár konzerv is). A tojások habját felverjük és óvatosan beleforgatjuk a darába. Egy 18x18 cm tálat/tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, beleöntjük a darás masszát. 200 fokon kb. 30 percig sütjük.



TIPP: Gyümölcs nélkül is isteni, akkor eperlekvárral szoktam tálalni, de simán porcukorral is finom :)

9 megjegyzés:

  1. Ezt holnap reggel megcsinálom!!:)

    VálaszTörlés
  2. Mi reggel-délben-este tudnánk enni :) Hidegen, melegen, langyosan, bárhogy!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki:) Nálunk is nagyon lájkolt kaja, egy kis időbe telt mire megtaláltam itt az üzletekben a búzadarát. Az én páromnak is újdonság volt, azóta megenné bármikor:)

    VálaszTörlés
  4. Recept mentve, nagyon jól néz ki .

    VálaszTörlés
  5. Ma EZT esszük estére, el van döntve! :D

    VálaszTörlés
  6. Most vettem észre, hogy eltűnt a bejegyzésem, anno, jelentem nagyon finom lett a darafelfújt!!!!!! Recept marad :D

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!