Ezt a kenyérmorzsával süritett paradicsomszósz receptet ocean cowboy oldalán találtam és rögtön tudtam, ki is fogom próbálni. Ugyan királyrák nem volt a kezemügyében, de a kis koktélrákok jól helyettesítették Ö királyi fenségét.
Hozzávalók:
3-4 före
- 2 ek. morzsa (lehetöleg házi)
- 1 dl fehérbor
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- petrezselyem
- só, bors
- koktélrák
- olivaolaj
A morzsát egy serpenyöben megpirítjuk. Az apró kockákra szelt hagymát és az áttört fokhagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a rákokat, majd felöntjük a fehérborral és 2-3 percig fözzük. Ezután a kockára vágott paradicsomot beleöntjük, petrezselymet beleszórjuk és sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. 4-5 percig közepes lángon fözzük, majd a pirított morzsát elkeverjük benne. A már kész spagettire a szószt ráöntjük és átforgatjuk.
Ez nagyon jól hangzik.
VálaszTörlésTegnap nem sikerült bejegyzést írnom, remélem most hagyja a rendszer!
VálaszTörlésEz a spagetti szemnek-szájnak ingere!! Csodaszép és nagyon finom is lehetett. (Én is nézelődtem már ocean cowboy oldalán, mert imádom a tengeri herkentyűket!)
Köszönöm Mária, finom is volt :) Nem tudom, mi lehetett a gond tegnap, nem is tudtam róla...
VálaszTörlésEz fincsi, de szerintm meg jobb paradicsom helyett tejszinnel, fokhagymaval es citrommal! :)
VálaszTörlésKedves Névtelen :) Biztos úgy is fincsi, csak én nem szeretem a tejszínes dolgokat, meg akkor már egy teljesen más tészta lenne :D
VálaszTörlés