Ez a süti oly egyszerüen elkészíthetö, hogy még a reggeli teám elött pikk-pakk összeállítottam. Gyümölcsös, a végtelenségig variálható és nagyon fincsi. A receptet a tesómtól kaptam, Ö pedig a nagynénénktöl.
Hozzávalók:
- 4 db. (4x125ml) bármilyen joghurt (nálam most barackos-maracujás)
- zselatinpor (Horváth Rozisból 1 egész csomag)
- 8 ek. cukor
- 3 dl tejszín (én 2 decivel csinálom)
- gyümölcs (lehet nélküle is ill. gyümidarabos joghurtból)
- babapiskóta (nálam most elmaradt)
A tejszínt habbá verjük. A joghurtot a cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatinport. Picit együtt melegítjük kevergetés mellett, de vigyázzunk, NE forrjon fel! Tüzröl levesszük, a gyümit (ha van) beletesszük. Belekeverjük óvatosan a habbá vert tejszínt. Fóliázott formába öntöm (lehet kuglóf vagy özgerinc vagy amilyen csinos éppen van otthon) várok, hogy egy picit dermedjen és babapiskótát tesszek a tetejére, ami az alja lesz majd természetesen. Amikor kihült, hütöbe teszem. Pár óra (2-3) alatt tökéletesen megdermed. A formából kifordítjuk és gyümölccsel vagy anélkül tálaljuk.
Nagyon egyszerű édesség, nagyon tetszik:) Van is több szép formám,el fogom készíteni.
VálaszTörlésCsodás et a torta, még valakinél láttam hasonlót, nagyon megtetszett, jó lenne kipróbálni.
VálaszTörlés