Anyukám receptje alapján készült, Apukám kifejezett kérésére. Én mák-rajongó sem vagyok, de olyan jó formája és illata volt, hogy csaknem megkívántam! Szerintem beleillik az Ünnepi készülődés hangulatába és gyorsan el is készül.
Hozzávalók:
4 főre
- 6 db kifli
- ~1 l tej
- 2 ek. cukor
- 2 kvk. vanília aroma ( vagy vaníliás cukor vagy igazi vanília)
- (bio)citrom reszelt héja (ízlés szerint)
- 30 dkg cukrozott darált mák (15 dkg mák-15 dkg cukor)
A kifliket felkarikázzuk, majd kivajazott hőálló tálba rakjuk. A mákot rászórjuk. A tejet a vaníliával, a cukorral és a citromhéjjal összemelegítjük (Ne legyen forró!). Ráöntjük a cukros mákkal megszórt kiflire és összeforgatjuk. Tetejére még egy kis citromhéjat reszelünk és néhány kis kocka vajat rádobálunk. 175 fokos előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tipp: Vaníliasodóval is tálalhatjuk!
Én, ha nem írod oda, hogy mi, azt hinném valami felfújt féle. Kifejezetten szeretem a mákot, be is van tervezve hétvégére csak palkó formában.
VálaszTörlésÉn nem tudok annyit készíteni, hogy másnapra maradjon...Mi is nagyon szeretjük. Különben sokan ezt a desszertet készítik a Karácsonyi ebédhez...
VálaszTörlésElengedhetetlen karácsonyi kaja! Viszem...
VálaszTörlésGuszta, nagyon finom !
VálaszTörlésImádjuk:) Már kérdezték a gyerekek, ugye anya lesz guba, hát persze hogy lesz:) Alig várom, csak ne felejtsek el kiflit sütni, mert itt nem lehet kapni.
VálaszTörléspárom szereti, engem nem hat meg :) de majd elkészítem neki! :)
VálaszTörlés