Európai horgászhal, ördöghal, tengeri varangy... Szegényt miért kell
ilyen elnevezésekkel büntetni? Kinek jutna eszébe tengeri varangyot
enni?! Portugálul legalább jól csengö neve van (tamboril), meg is
tévesztett. Fagyasztott állapotban vettük, megtisztítva, feldarabolva.
Gyönyörü fehér húsa van. De gondoltam, megnézem a neten, hogy néz ki,
amikor még egyben van. Hát így:
Forrás |
Lehet ez nem a legelönyösebb kép róla, de sokkal szebbet nem találtam.
Ezt a halat kifejezetten ilyen rizottó-szerü ételekhez szoktuk
felhasználni, én most föztem elöször, ez a párom reszortja normál
esetben. Szoktunk még beletenni kisebb garnélákat vagy koktélrákot is,
de ez most nem volt itthon. Amúgy a halnak, legalábbis így fagyasztás
után nincs túlságosan erös íze, a csúnya külsö, szerény ízt takar.
A fotó olyan-amilyen, este készült... |
Hozzávalók:
- kb. 20-30 dkg ördöghal, felkockázva
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db. babérlevél
- 2 db. érett paradicsom (konzervböl)
- 2 ek. paradicsomszósz (a konzerv pari levéböl)
- só, bors, eröspaprika (chili)
- olívaolaj
- 1 bögre rizs
- 3 bögre víz
A
hagymát és a fokhagymát felaprítjuk és olajon megpároljuk a
babérlevéllel együtt. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a
paradicsomszószt, füszerezzük. 1-2 perc múlva mehet bele a hal, egy kis
vizet öntünk alá és 15 percig kis lángon fözzük. Ezután mehet bele a
rizs és a víz. Újra sózzuk, ha szükséges. Kb. 20 percig fözzük, amíg a
rizs meg nem puhul. A vizet pótoljuk, ha szükséges, az a jó, ha nem
száraz, inkább kicsit tocsakos marad.
Ebbe a receptbe néztem bele, mivel párom nem volt itthon, hogy megkérdezzem az Ö változatát, de nagyjából ugyanígy készíti ö is.
Hogy valami cuki is legyen ebben a bejegyzésben: ismét díjakat kaptam kedves blogtársaimtól, Hajnitól, Mártitól, Máriától és Zsófitól.
1. Melyik a kedvenc smink kelléked?
Mrita volt olyan aranyos, hogy adományozott nekem egy másik szép díjat, amit ezúton is köszönök Neki!
P.S.: Sajnos megkergült a blogspot (vagy én) és újra kellett írnom ezt a bejegyzést, így a már meglévö kommentek eltüntek :(
Szabályok, amelyek a díj jogos birtoklására vonatkoznak:
1. Említsd meg a blogod-ban a személyt akitől kaptad (ez volt az első!!!)
2. Válaszolj a feltett kérdésekre.
3. Árulj el magadról egy dolgot, amit még nem tettél meg a blogod-ban
4.
Ajándékozd a díjat annyi bloggernek, ahánynak csak szeretnéd.
5. Értesítsd a díjazottakat.
A kérdések a következők:
1. Melyik a kedvenc smink kelléked?
2. Mi volt a 2011 év trendje?
3. Mi a kedvenc desszerted?
4. Kedvenc színed?
5. Mi a keresztneved?
6. Melyik volt az utolsó dal amit meghallgattál?
7. Kutyák vagy macskák?
A válaszaim pedig:
1. Szempillaspirál, mást nem is nagyon használok.
2.
Divat szempontból most elég trendy voltam, mert nagyon szeretem a
vintage ruhákat, az '50-'60-'70-es évek divatját, de ez mindig igaz,
nemcsak amikor éppen divatban van. Kedvenc ruhadarabom Anyukám kötött
kardigánja, amit még lánykorában vásárolt és én is már legalább 10 éve
hordom. Nagyon vigyázok rá!!!
3. Hú, nincs kedvencem. Bármi, ami édes, de nem émelyítöen.
4. Talán a barna, de nincs igazán kedvenc színem.
5. Judit.
6.
Húha, zenében is szeretem a régit, tegnap bukkantam rá egy nagyon
kedves kis dalra, egy filmben hallottam és azóta többször is
meghallgattam.
7. Kutya. Naná!
8.
A nem túl nagy titok: mindneki Judinak hív (nem dzs-vel..). A család, a
barátok, itt Portugáliában is (Júdi :) mindenki. Maximum még a Juditot
szeretem, a Jutkára nem hallgatok, mert az az Anyukám :)
Én most csak egy blogerinának ajándékoznám tovább a díjat, méghozzá Adélnak.
Mrita volt olyan aranyos, hogy adományozott nekem egy másik szép díjat, amit ezúton is köszönök Neki!
P.S.: Sajnos megkergült a blogspot (vagy én) és újra kellett írnom ezt a bejegyzést, így a már meglévö kommentek eltüntek :(
Akkor újra írom, h NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A DÍJAT :)
VálaszTörlésVicces ez a halacska :) a tányéron viszont guszta
Köszi Adél :)
TörlésValóban sokkal szebb a tányéron ez a hal! :)
VálaszTörlésSzó, ami szó, élőben elég bizarr ez a hal, de ha szép a husa és finom az íze...
VálaszTörlésA díjakhoz gratulálok.