Én mindig is szerettem a nagyon egyszerü tésztákat, gyerekkori kedvencem a darástészta volt porcukorral. Ez a szeretet megmaradt, söt! Ezt a tésztát azoknak ajánlom, akiknek nincs éppen sok idejük fözöcskézni és nem bánják, ha a spagetti nem szaftos. Mert ez nem az. De én egy AKKORA tányérral bevágtam belöle, hogy el sem merem mondani. Rita konyhájából jött az ötlet, de nem teljesen követtem a receptet.
Hozzávalók:
- 30 g vaj
- 50 g zsemlemorzsa
- 2+1 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek. olívaolaj
- fél citrom leve
- só, bors
A tésztának a vizet felteszem forrni. A zsemlemorzsát a vajon megpirítom, majd belereszelem a fokhagymákat és egy picit még pirítom. A morzsát félretesszük és ugyanebben a serpenyöben egy kis olajat hevítünk, amibe beledobunk 1 gerezd fokhagymát egészben, de szétnyomva. 1 percig hagyjuk pirulni. Levesszük a lángról, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citromlevet és belekanalazunk 3-4 ek. vizet a spagetti fözölevéböl. A megfött tésztát beleforgatjuk ebbe a füszeres olajba, majd a fokhagymás morzsával megszórjuk. 15-20 perc alatt elkészül az egész!!!
Először azt hittem hogy a grízestésztát emlegeted? Nagyon guszta ! Érdekes lehet hogy fokhagyma íz meg a morzsa de kikéne próbálnom ahhoz hogy tudjam hogy milyen ? Ha viszont azt mondod hogy finom és belaktál belőle akkor biztos úgy is van !
VálaszTörlés