Hát, mit mondjak? Ez a szegény pára nem állt sorba, amikor a szépséget osztogatták... Szegényke már annyira csúnya, hogy az bájos. Azok a szemek! Szinte megsajnáltam, miközben készítettem elö a sütéshez. Portugálul solha a neve, magyarul a nyelvhalak családjába tartozik. Így ír róla a wikipédia: "Ezek a halak, életük elején, úgy néznek ki, mint általában a többi
halak, vagyis kétoldali szimmetriásak; fejük mindkét felén van egy-egy
szem. Növekedésük során, a baloldali szem „átvándorol” a fej jobb
felére. A felnőtt nyelvhalfélék a baloldalukon fekszenek, általában
beásva az iszapba. Az iszap, homok és a sötét színük miatt, alig
látszanak ki a környezetükből."
A receptet nem is írom le annyira részletesen, hiszen nagyon egyszerü módját választottam az elkészítésének: besóztam, borsot öröltem rá, egy negyed citromot, egy ágacska rozmaringot és egy gerezd fokhagymát pakoltam a halacskára, majd alufóliába becsomagoltam.
Forró sütöben így párolódott úgy 15-20 percig, majd kinyitottam a fóliát és hagytam, hadd sütkérezzen egy kicsit így is.
Friss zöldbabot föztem ki hozzá köretként és egy kis olívaolajjal meglocsoltam tálaláskor. Laza, finom kis ebéd volt, nem éppen aktuális a mostani otthoni fagyos idöben :) De nálunk szerencsére tartja magát a nappali 13-15 fok és a napsütés!
ááá, olyan kis cukimókus. annak ellnére, hogy amolyan gnóm szegény.
VálaszTörlésazért annyira nem sajnálnám ha kóstolásról lenne szó.
bíttos fini volt.
Az íze szerencsére nem hasonlított a formájára :)
TörlésNem ettem még, de biztos finom.
VálaszTörlésSzegényke, rút halacska létére biztos finom:)Érdekes ez a szemvándorlás:)
VálaszTörlésDe jó is, hogy olyan helyen laktok, ahol ilyen alapanyagokhoz is hozzá lehet jutni:) Sőt ott, gondolom, mindennapi étel, nem kuriózum:)
VálaszTörlésIgen, elég sok és fura halat lehet nálunk kapni, de azért drágább a legtöbb, mint a hús, ezért nem kerül annyira gyakran az asztalra, mint szeretném :)
TörlésDe cuki az a kis fancsali szája :D Vicces :)
VálaszTörlésTök jó kis recept, igazán könnyű kis finomság.
Bakker, nálatok ilyen jó idő van?! Itt, Spanyolhonban képzeld, tegnap este esett a hó (igaz, mára már elolvadt), és nagyon cidri van.
Durcás és fancsali szegény pára!! Nálunk szerencsére nincs annyira hideg, de azért mára lehült az idö, csak 10 fok körül van. De a Nap süt, így melegebbnek érezni :)))
TörlésSzépség versenyt az biztos hogy nem nyerne! De ha finom márpedig az lehet akkor semmi gond ! Biztosan megkóstolnám ha most itt lenne előttem!:)
VálaszTörlésHát tényleg nem valami szép halacs, sőt randa a drágám...De az íze gondolom ennél százszor különb! Imádom a halakat!
VálaszTörlésÉn ilyet pont Lisszabonban ettem először... szerencsére levágták a fejét sütés előtt, nem is tudtam,hogy ilyen csúnya:)))
VálaszTörlésAz íze csodás, gyenge hófehér a húsa, nagyon megszerettem. Itthon sajnos aranyárban mérik, ha egyáltalán kapni :(