A karaage az a japán sütési mód, amikor elözöleg bepácolt húst vagy halat forró olajban kisütnek. A pác általában szójaszósz, fokhagyma és gyömbér keveréke, a panír pedig burgonyapehely. Anyukám Stahl Juditnál látta ezt a receptet és rögtön adta is tovább nekem. Szupergyors, szuperomlós, szuperfinom.
Hozzávalók:
- 2-3 db. csirkemell
- 2 ek. szójaszósz
- póréhagyma (kb. 15 cm-es darab) vagy újhagyma
- 2 dundi fokhagyma
- 5 cm-es friss gyömbér lereszelve vagy 1 kvk. örölt gyömbér
- burgonyapehely panírozáshoz
- /földimogyoró/ olaj a sütéshez
A páchoz egy zárható müanyag dobozba a póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, ráöntjük a szójaszószt, hozzáadjuk a gyömbért és beleforgatjuk a kb. 4 centis kockákra felvágott csirkemellet. A dobozt lezárjuk és a hütöbe tesszük min. 1 órára, de egész este is pácolódhat, így még finomabb lesz.
Sütés elött burgonyapehelybe forgatjuk a bepácolt husikat és forró olajban kb. 5 perc alatt kisütjük. Papírtörlöre szedjük a kisült csirkemelleket. Én rizzsel és brokkolival tálaltam.
TIPP: lehet csirke felsöcombból is készíteni, Stahl Judit is így tett.
Bámulatosan jó!! Fogok ilyet sütni!!! :)
VálaszTörlésAzt a mindenit! Nagyon jól hangzik! Gratula Anyukádnak, nagyon szemfüles! :)))
VálaszTörléshú de finom lehet, imádom a japán konyhát, úgyhogy ez lecsúszna!
VálaszTörlésBizony, ez finom lehet:)
VálaszTörlésNagyon megnyerő recept, biztos megsütöm így a csirkemellet egyszer! Szuper!
VálaszTörlésNa, ezt tutira én is kipróbálom! Nagyon tetszik :)
VálaszTörlésFigyelemre méltó:)
VálaszTörlésDe jó, hogy Anyukád felfigyelt erre a receptre, nagyon tetszik. :)
VálaszTörlés