Oldalak

2012. október 15., hétfő

Rántott csirkemell japán módra (karaage)

A karaage az a japán sütési mód, amikor elözöleg bepácolt húst vagy halat forró olajban kisütnek. A pác általában szójaszósz, fokhagyma és gyömbér keveréke, a panír pedig burgonyapehely. Anyukám Stahl Juditnál látta ezt a receptet és rögtön adta is tovább nekem. Szupergyors, szuperomlós, szuperfinom.




Hozzávalók:
  • 2-3 db. csirkemell
  • 2 ek. szójaszósz
  • póréhagyma (kb. 15 cm-es darab) vagy újhagyma
  • 2 dundi fokhagyma
  • 5 cm-es friss gyömbér lereszelve vagy 1 kvk. örölt gyömbér
  • burgonyapehely panírozáshoz
  • /földimogyoró/ olaj a sütéshez

A páchoz egy zárható müanyag dobozba a póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, ráöntjük a szójaszószt, hozzáadjuk a gyömbért és beleforgatjuk a kb. 4 centis kockákra felvágott csirkemellet. A dobozt lezárjuk és a hütöbe tesszük min. 1 órára, de egész este is pácolódhat, így még finomabb lesz.




Sütés elött burgonyapehelybe forgatjuk a bepácolt husikat és forró olajban kb. 5 perc alatt kisütjük. Papírtörlöre szedjük a kisült csirkemelleket. Én rizzsel és brokkolival tálaltam.

TIPP: lehet csirke felsöcombból is készíteni, Stahl Judit is így tett.

8 megjegyzés:

  1. Bámulatosan jó!! Fogok ilyet sütni!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Azt a mindenit! Nagyon jól hangzik! Gratula Anyukádnak, nagyon szemfüles! :)))

    VálaszTörlés
  3. hú de finom lehet, imádom a japán konyhát, úgyhogy ez lecsúszna!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon megnyerő recept, biztos megsütöm így a csirkemellet egyszer! Szuper!

    VálaszTörlés
  5. Na, ezt tutira én is kipróbálom! Nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
  6. De jó, hogy Anyukád felfigyelt erre a receptre, nagyon tetszik. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!