Oldalak

2011. október 11., kedd

Linzer

Nagyon, de nagyon finom, omlós, isteni linzer! Amilyet a mamám sütött. Nálunk Portugáliában lehet kapni hasonlót, amit ráadásul "húngaros", azaz "magyarok" néven fut. DE, a tésztájának semmi köze az eredetihez és epres zselével töltik meg, ami szintén nem az igazi. Ezt a receptet tavaly az interneten találtam, de nem tudom, kinél. Ha valaki a sajátjára ismerne, jelentkezzen!


Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • nagy csipet citromhéj
  • sárgabarack lekvár tölteléknek

A vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel. Szintén gyorsan belegyúrjuk a többi hozzávalót. Fél órát betesszük a hütöbe pihenni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk és nekünk tetszö formával kiszaggatjuk. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, picit hütöbe tesszük, ha a kezünk melegétöl "megolvadna", kinyújtjuk és szaggatjuk. A sütiket sütöpapírra tesszük és 200 fokos elömelegített sütöben 10-12 percig sütjük (a tésztának nem szabad barnára sülni, kukkantsuk rá). Még langyosan megkenjük lekvárral és összeragasztjuk, porcukorral meghintjük. Dobozban jó pár napig kitünöen eláll.
TIPP: A kiszaggatott sütikék tetejét még sütés elött bekenhetjük tojásfehérjével és durvára vágott cukrozott diót, mandulát szórhatunk rá.

9 megjegyzés:

  1. Ez nálunk a virágos süti, nagyon szeretik a gyerekek. Nagyon szépek lettek a tieid:) Már régen nem készítettem ilyet, itt az ideje:)

    VálaszTörlés
  2. Nem csak finom, olyan bájosak!!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néznek ki, guszták! Nagyon szeretjük, gyakran készítek én is linzert!

    VálaszTörlés
  4. Csodásak, és annyira tetszenek nekem az ilyen csészék:)

    VálaszTörlés
  5. Kérdezhetek hülyeséget? A virágok közepét te mivel szúrod ki? Nem hinném, hogy lenne olyan pici kiszúró formám...

    VálaszTörlés
  6. Mivel szúrom ki? A Dr. Oetker rumaroma kupakjával :D Pont jó méret!

    VálaszTörlés
  7. Köszi! Ugye, ugye, mert mindig a méret a lényeg!:DD

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!