Nagyon, de nagyon finom, omlós, isteni linzer! Amilyet a mamám sütött. Nálunk Portugáliában lehet kapni hasonlót, amit ráadásul "húngaros", azaz "magyarok" néven fut. DE, a tésztájának semmi köze az eredetihez és epres zselével töltik meg, ami szintén nem az igazi. Ezt a receptet tavaly az interneten találtam, de nem tudom, kinél. Ha valaki a sajátjára ismerne, jelentkezzen!
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- csipet só
- nagy csipet citromhéj
- sárgabarack lekvár tölteléknek
A vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel. Szintén gyorsan belegyúrjuk a többi hozzávalót. Fél órát betesszük a hütöbe pihenni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk és nekünk tetszö formával kiszaggatjuk. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, picit hütöbe tesszük, ha a kezünk melegétöl "megolvadna", kinyújtjuk és szaggatjuk. A sütiket sütöpapírra tesszük és 200 fokos elömelegített sütöben 10-12 percig sütjük (a tésztának nem szabad barnára sülni, kukkantsuk rá). Még langyosan megkenjük lekvárral és összeragasztjuk, porcukorral meghintjük. Dobozban jó pár napig kitünöen eláll.
TIPP: A kiszaggatott sütikék tetejét még sütés elött bekenhetjük tojásfehérjével és durvára vágott cukrozott diót, mandulát szórhatunk rá.
Linzeeer! Imádom! :))
VálaszTörlésEz nálunk a virágos süti, nagyon szeretik a gyerekek. Nagyon szépek lettek a tieid:) Már régen nem készítettem ilyet, itt az ideje:)
VálaszTörlésNem csak finom, olyan bájosak!!!
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki, guszták! Nagyon szeretjük, gyakran készítek én is linzert!
VálaszTörlésCsodásak, és annyira tetszenek nekem az ilyen csészék:)
VálaszTörlésJaj de szépek! :)))
VálaszTörlésKérdezhetek hülyeséget? A virágok közepét te mivel szúrod ki? Nem hinném, hogy lenne olyan pici kiszúró formám...
VálaszTörlésMivel szúrom ki? A Dr. Oetker rumaroma kupakjával :D Pont jó méret!
VálaszTörlésKöszi! Ugye, ugye, mert mindig a méret a lényeg!:DD
VálaszTörlés