Amerikában és Angliában is elég népszerü reggeli a porridge, azaz a zabkása vagy portugálul papas de aveia. Elkészítésének sok-sok módja van, én egy egyszerüvel kezdtem, ugyanis most került nálunk elöször terítékre ez a finomság.
Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehely
- 2 bögre tej
- cukor vagy méz ízlés szerint
- fél citrom héja
- fahéj
A zabpelyhet felöntjük a tejjel, beledobjuk a citromhéjat és a rúd fahéjat (ha van). Közepes lángon fözzük, majd amikor kezd forrni, lehalkítjuk és pár perc alatt a kívánt sürüségüre fözzük, állandó keverés mellett. Ha kész, belekeverjük a cukrot vagy a mézet. Tálalhatjuk gyümölccsel, dióval, mandulával vagy kakaóporral illetve fahéjjal.
Én is minden reggelire így eszem, csak fele tej-fele víz aránnyal készítem.:) Nálunk is nagy divat (Dublin).
VálaszTörlésLegközelebb kipróbálom így is!!!
TörlésArányait tekinte kb annyi lesz belőle, mintha ennyi tejből készítenék tejbegrízt? Csak hogy legyen viszonyítási alapom. Szeretném kipróbálni, de mindig bizonytalav vagyok:))
VálaszTörlésEbböl egy jó adag lett, 2-3 emberes. Bár mi nem vagyunk túl nagyétküek :) De szerintem 2 före elegendö ez az adag.
TörlésAz első tál porridge... Innentől nincs megállás ;-))
VálaszTörlésAz tuti :D
TörlésEgyszerű és finom! :)
VálaszTörlésNagyon ízletes lehet! Tetszik a portugal neve!
VálaszTörlésÉn rendszeresen főzöm, de csak magamnak...Senki nem hajlandó megenni. Imádom, jó krémes és fincsi! Nagyon guszta!!!
VálaszTörlésGondolom hasonló a tejbegrízhez:)
VálaszTörlésNekem inkább a tejberizsre emlékeztet ;-)
TörlésMúlt héten annyira megkívántam, de lusta voltam elkészíteni :( Pedig nem tart sokáig. Így ettem simán müzligolyókat tejjel..
VálaszTörlés