Én a goai végét ragadnám meg a dolognak. Goa, India legkisebb tartománya 400 évig portugál gyarmat volt. Az építészetben, konyhában és egyéb dolgokban (például a családnevek) elég erös portugál hatás mutatkozik. Amikor megérkeztem Portugáliába, egy intenzív nyelvtanfolyamon vettem részt Lisszabonban, ahol volt egy nagyon kedves goai csoporttársam. A neve ugyan portugálos volt, de nem beszélte a nyelvet. A tanfolyam lezárásaként egy goai étteremben ebédeltünk és ott ettem elöször chamuçát (vagy samosa az indiai konyhában). Aztán rájöttem, hogy itt minden lagziban, buliban közkedvelt csemege, de olyan emberrel nem találkoztam, aki házilag készítette volna. Itt jött el az én idöm...
- 250 g darálthús
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olaj
- 1/2 tk. cukor
- só
- 1/2 tk. örölt kömény
- 1/2 tk. sáfrány (*nem volt itthon, ezért a curryböl picit többet tettem bele)
- ízlés szerint piripiri/chili/eröspaprika
- 1/2 tk. bors
- 1/2 tk. szegfüszeg
- 1/4 tk. fahéj
- 1/2 tk. curry (*nálam 1 tk.)
- 1 tk. ecet
- rétestészta
Ez nagyon guszta és finom.
VálaszTörlésMinden napra tartogatsz valami meglepetést!!!
VálaszTörlésFinom lehetett!
P.:N.J.
Finom és kiadós! Maradt a husiból, az esti meccsre csinálok egy adaggal megint. 25 dkg darálthúsból kijön kb. 15-20 db chamuça, a háromszög méretétöl függöen!!
VálaszTörlésJól hangzik.
VálaszTörlés