2011. június 7., kedd

Mangós-öszibarackos mousse

Az eperszezonnak lassan vége, így új gyümölcs után kell nézni. Mangó van egész évben, de a barack ideje most jön el. Legalábbis nálunk, már nagyon közel van. Ez a mousse egyszerü, egzotikus ízü a mangó miatt és habkönnyü!




Hozzávalók:
  • 1 db. érett mangó
  • 1 db. nagy öszibarack
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. porcukor
  • 2 db. tojásfehérje 
A gyümölcsöket meghámozzuk, feldaraboljuk és botmixerrel (vagy bármilyen más géppel) pürésítjük. A tojások fehérjét, majd a tejszínt is kemény habbá verjük. A tejszínbe belekeverjük a porcukrot. A gyümölcspürét belekeverjük a tejszínbe, majd ebbe beleforgatjuk a tojáshabot. 1-2 órára hütöbe tesszük és már fogyaszthatjuk is!

5 megjegyzés:

  1. Szívesen megkóstólnám most, imádom a barackot, és a mangót is szeretem.

    VálaszTörlés
  2. Én is nagyon megkívántam!!!
    3 ilyen adag talán elég is lenne!!!!!
    Puszi:N:J.

    VálaszTörlés
  3. Húú nagyon finom lehet! Kukkants be hozzám meghívlak egy játékra ( június 8-i bejegyzésnél).

    VálaszTörlés
  4. Bárcsak már itthon is lehetne finom őszibarackot kapni... azonnal megcsinálnám! :)
    de lehet, kipróbálom eperrel, ha reggel kapok még a piacon...

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...