Ismét vendégszakács tüsténkedett a konyhában, méghozzá kedvenc (és egyetlen) tesóm, pici Zalán anyukája. Kihasználom, hogy itthon vagyok, így általam nem preferált hozzávalókkal (túró, mák) készült étel is felkerül a blogra. Nővérem gyakran készíti ezt a finomságot. A bejegyzésen kívül, minden az Ő érdeme, le is fotózta az elkészült desszertet. Köszi tesó :)
Hozzávalók:
- 4 db réteslap
- cérnametélt vagy esetünkben spagetti ( kb. 12 dkg)
- 40 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 2 db tojás
- 3 ek. cukor
- 5 dkg mazsola (elhagyható)
A spagettit vagy metéltet sós vízben megfőzzük. A réteslapból vágunk egy akkora lapot (kétrétegűt), mint a tepsi (30x20 cm) és egy jóval nagyobbat. A kisebb majd a tetejére kerül, a nagyobbal pedig kibéleljük a tepsit, az oldalakkal együtt. Két lapot használjunk, az elsőt kenjünk át zsiradékkal (olajjal), így helyezzük rá a másodikat. A túrót villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és a cukrot, majd a tojások felvert habját is beleforgatjuk. Amikor a tészta langyosra hűlt, óvatosan összekeverjük a túrós masszával. Ezt beleöntjük a kibélelt tepsibe, majd betakarjuk a kisebb réteslapokkal (tojással megkenhetjük a tetejét). 175 fokon 30-40 perc alatt megsütjük. Még melegen felvágjuk a tepsiben és vaníliás cukorral meghintjük.
A vargabéles nekünk is nagy kedvencünk! Jó, hogy eszembe juttattad, már régen volt.
VálaszTörlésJó családból származol! Mindenki nagyon ügyes a konyhában. :)))
VálaszTörlés