2011. december 20., kedd

Vargabéles

Ismét vendégszakács tüsténkedett a konyhában, méghozzá kedvenc (és egyetlen) tesóm, pici Zalán anyukája. Kihasználom, hogy itthon vagyok, így általam nem preferált hozzávalókkal (túró, mák) készült étel is felkerül a blogra. Nővérem gyakran készíti ezt a finomságot. A bejegyzésen kívül, minden az Ő érdeme, le is fotózta az elkészült desszertet. Köszi tesó :)


Hozzávalók:
  • 4 db réteslap
  • cérnametélt vagy esetünkben spagetti ( kb. 12 dkg)
  • 40 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 3 ek. cukor
  • 5 dkg mazsola (elhagyható)

A spagettit vagy metéltet sós vízben megfőzzük. A réteslapból vágunk egy akkora lapot (kétrétegűt), mint a tepsi (30x20 cm) és egy jóval nagyobbat. A kisebb majd a tetejére kerül, a nagyobbal pedig kibéleljük a tepsit, az oldalakkal együtt. Két lapot használjunk, az elsőt kenjünk át zsiradékkal (olajjal), így helyezzük rá a másodikat. A túrót villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és a cukrot, majd a tojások felvert habját is beleforgatjuk. Amikor a tészta langyosra hűlt, óvatosan összekeverjük a túrós masszával. Ezt beleöntjük a kibélelt tepsibe, majd betakarjuk a kisebb réteslapokkal (tojással megkenhetjük a tetejét). 175 fokon 30-40 perc alatt megsütjük. Még melegen felvágjuk a tepsiben és vaníliás cukorral meghintjük.

2 megjegyzés:

  1. A vargabéles nekünk is nagy kedvencünk! Jó, hogy eszembe juttattad, már régen volt.

    VálaszTörlés
  2. Jó családból származol! Mindenki nagyon ügyes a konyhában. :)))

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...