Azért banánkenyér muffin, mert a pompás banánkenyér receptet használtam fel, némi módosítással. Mert csak 1 banán volt itthon, de muszáj volt ilyen sütit sütnöm.
Hozzávalók:
9 db muffinhoz
- 7 dkg liszt (fele-fele arányban tk. tönkölyliszt és sima liszt)
- 5 dkg zabpehely (aprítóban "megörölve")
- 1/2 tk. sütöpor
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 6 dkg cukor (barna és kristály fele-fele arányban)
- 1 érett banán
- 5 dkg dió és mandula vegyesen, felaprítva
- 1 tk. citromlé
- pici rum(aroma)
A puha vajat a cukrokkal habosra
keverjük. Hozzáadjuk a tojást és jól felverjük. A villával
pépesített banánt belekeverjük. Beleöntjük a rumaromát és a
citromlevet. A zabpehellyel, a sütöporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet hozzáadjuk és néhány mozdulattal elkeverjük a masszában. Beleforgatjuk a felaprított diót és a mandulát. A muffinformákat kivajazzuk, kilisztezzük (ha nem szilikonos), 3/4-ig megtöltjük a masszával. 180 fokos sütöben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tüpróba szükséges!
De kis csinoskák. Finom lehet... :P
VálaszTörlésMég sosem ettem banánkenyeret, de nagyon guszták:)
VálaszTörlésÉn sem ettem még banán kenyeret, de tényleg jól néz ki! Egy pohár tejjel, tökéletes uzsonna! Guszta!
VálaszTörlésKedvemre való a recepted! ;)
VálaszTörlés