Jamie egyik müsorában, a "30 perces ételek"-ben láttam ezt a receptet. Illetve nem pont ezt, mert az eredetit elfelejtettem leírni, de az ötlet Jamie-t illeti. Hú, nagyon fincsi lett!
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 1 duci gerezd fokhagyma
- egy kis reszelt citromhéj (elhagyható, ha nincs bio)
- friss bazsalikom
- friss kakukkfü
- só
- bors
- (olíva)olaj
- citromlé
A csirkemell vastag felébe a képen létható módon "zsebet" vágunk, megsózzuk. A felaprított bazsalikomot, egy kis kakukkfüvet, reszelt (vagy áttört) fokhagymát és a citromhéjat összenyomkodunk egy villával. Ezt a "masszát" beletöltjük a zsebbe, majd visszahajtjuk a zseb felsö részét. Egy kis olajon mindkét felét pirosra sütjük, majd bevizezett sütöpapírral betakarjuk a mellet és még így kb. 10 percig sütjük. Ez fogja nekünk garantálni, hogy a csirke szépen átsül, de nem száradik ki, szaftos marad (tényleg müködik!). Amikor letelt a sütési idö, a csirkét kivesszük, a serpenyöben maradt cuccot pedig frissen facsart citromlével meglocsoljuk és ezt tálaláskor a husira öntjük. Ezt a lépést nehogy kihagyjátok! A csirkucit szépen felszeleteljük és megköszönjük Jamie-nek a jó ötleteket :)
Szuper recept. Nagyon tetszik. :)))
VálaszTörlésJamie-nek tényleg jó ötletei vannak, de nekem te közvetítetted, szóval neked köszi! Ez fergetegesen finom lehet, és még kornyadozik a kertben két tő bazsalikom, megcsinálom!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki,guszta!Nagyon finom lehet a fűszerek biztos pikáns ízt adnak neki !:)
VálaszTörlésRemekül néz ki, jöhet(ne)! :))
VálaszTörlésIsteni lehet az íze és látványra sem utolsó:) Jamie receptjei nekem is nagyon bejönnek.
VálaszTörlésHú, de jól néz ki! Jamie receptjei tutik!
VálaszTörlésCsodás, nagyon tetszik, de Hát Jamietől csak jó ötletek jöhetnek.
VálaszTörlésKicsit késő... már elfagyott a bazsalikom...
VálaszTörlésDe azért elteszem, és majd sorra kerül.