2012. június 5., kedd

Kókusztejes tápióka puding eperrel

Már többször is készítettem tápióka pudingot a blogon már megtalálható recept alapján ( recept itt ). Az inkább olyan madártejes hatású, nagyon finom, habos. De feltünt, hogy sokan kókusztejjel készítik. Szerencsére itt Portugáliában a tápióka gyöngy nagyon könnyen beszerezhetö, csakúgy, mint a kókusztej. Én ugyan nem vagyok a kókusz íz szerelmese, de ebben a formában egyáltalán nem volt túl domináns, így nagyon ízlett.




Hozzávalók:
  • 1 konzerv kókusztej (ez 2 x 3/4 bögre)
  • 1+1/3 bögre tej
  • 1/3 bögre tápióka gyöngy
  • 2 tojássárgája
  • 1/3 bögre cukor (ebböl nekem 2 ek. házi vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd belseje)
  • nagy csipet só


A tápiókát a tejben 1 órára beáztatjuk. Ezt követöen hozzákeverjük a villával felvert tojássárgákat, a sót, a cukrot a vaníliával, majd a kókusztejet.


Állandó keverés mellet felforraljuk (kb. 15-20 perc), majd azonnal kislángra vesszük és addig fözzük, amíg a krém be nem sürüsödik, a gyöngyök meg nem duzzadnak és szinte teljesen átlátszóak nem lesznek (25-30perc). Végig kevergetjük!!!


Langyosan is finom, de én hidegen szeretem a legjobban. Most epret szeleteltem rá és fincsi volt.

Recept (kókusztej nélkül): 101 cookbooks

7 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos, a tápiókát már én is tervezem hosszú ideje kipróbálni! Jó kis desszert!

    VálaszTörlés
  2. Még sosem kóstoltam tápiókás édességet, de érzem, hogy itt az ideje! Gyönyörűek a fotóid... :-)

    VálaszTörlés
  3. Nyammm. Szeretjük a tápiókát:) Kipróbálom a te fajtád is:)

    VálaszTörlés
  4. Na, ez nagyon jól néz ki! Megkóstolnám, már csak azért is, mert szerintem én még soha nem ettem tápiókás "dolgot". (legalábbis nem emlékszem ilyesmire)

    VálaszTörlés
  5. Sosem ettem még tápiókát. Jó lenne megkóstolni. Nagyon guszta, biztos ízlene...:o)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta eperrel a tetején :) Jöhetne a kóstoló )

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...