Talán már köztudott, hogy Napóleon kedvenc étele volt ez. A recept Anyukámtól van, Ö meg valahol látta, de ezt már homály fedi.
Hozzávalók:
(4 személyre)
- 5-6 db. csirke felsöcomb
- kb. fél kiló gomba
- 2 fej hagyma
- 1 db. hámozott paradicsom konzerv
- 1 dl fehérbor
- vaj, olaj
- 1 tk. liszt
- cukor
- só, bors, kakukkfü, babérlevél
Vaj-olaj keverékén kicsit megpirítjuk a csirkecombokat. Kiszedjük egy tányérra. A maradék zsiradékon kockára vágott hagymát pirítunk és egy kis borral megpároljuk, majd visszatesszük a csirkét. Ráöntjük a paradicsomkonzervet (elötte kockára vágjuk a parikat és 1 tk. cukorral édesítjük). Sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvel megszórjuk, 1 babérlevelet beledobunk. Egy másik serpenyöben vajas olajon gombát párolunk só, bors fűszerezéssel, majd meglisztezzük. Hozzáöntjük a csirkéhez. Az előző serpenyőben a másik hagymát /fél karikára vágva/ megpirítjuk közben kb. 1evőkanál cukrot hintünk rá, így szép barna lesz. Ezt is a csirkére borítjuk! Kicsit hagyjuk párolódni, hogy az ízek összeérjenek. Tésztával tálaljuk!
Ez nagyon tetszik, és nagyon szépek a színek is.
VálaszTörlésKöszi Kati :)
VálaszTörlés