A "rizskók" gyermekkorom egyik kedvence volt, a nagymamám sütött is nekünk gyakran. Ez a recept megfelel az Ö általa készítettnek, csak én most muffinköntösbe bújtattam.
Hozzávalók:
12 darabhoz- 12,5 dkg rizs
- 1/2 l tej
- 2 dkg margarin
- 7,5 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 kvk. vaníliaaroma
A rizst a vaníliával a tejben megfözzük. Hagyjuk kihülni. A margarint a cukorral habosra verjük és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citromhéjat, majd ezt belekeverjük a rizsbe. A fehérjéket kemény habbá dolgozzuk és beleforgatjuk ezt is a rizsbe. A (szilikon) muffinformákba kanalazzuk a masszát úgy, hogy majdnem tele legyenek. (A nem szilikon formákat vajazzuk-zsemlemorzsázzuk!) 180 Cº-on aranybarnára sütjük kb. 40 perc alatt. Én most eperszósszal tálaltam: az epret darabkákra vágtam, megcukroztam és pár perc alatt picit felföztem, majd hagytam kihülni. Fincsi lett :)
Nahát, eszembe nem jutott volna a muffin-forma...:D
VálaszTörlésUgye? Az íze ugyanaz, de azért mégis más feeling... Nem mintha az eredeti nem lenne jó :)
VálaszTörlésVáóóó, ezt én is, én is, én is :)))
VálaszTörlés