Ki ne ismerné ezt a finomságot? Én azért mégis megosztom Veletek...
Egyben köszöntöm új olvasóimat Ritát és Németh-ek-et!
Hozzávalók:
- 1 db nagyobbacska cukkini
- zsemlemorzsa (frissen reszelt)
- tojás
- liszt
- só,bors
- olaj
A cukkiniket megpucoljuk, kisujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha enged levet, ezt felitatjuk. Szokásos módon bepanírozzuk és bö olajban kisütjük. Kész-passz!
A kedvenceim közé tartozik! Én híg palacsintatésztába mártva szoktam sütni, de így is nagyon finom!
VálaszTörlésKöszi az ötletet, legközelebb kipróbálom :)
VálaszTörlésMi is szoktunk készíteni, igaz zsemlemorzsa nélkül, de nagyon szeretem. Már alig várom legyen cukkini a kertben, de az még kicsit odébb van.
VálaszTörlésHogy én ezt mennyire imádom!! Csakúgy mint a padlizsánt, brokkolit, karfiolt és gombát is rántva!
VálaszTörlésImádom :) A cukkinit, a padlizsánt, a brokkolit, a karfiolt, bármi jöhet így!!
VálaszTörlésKöszi Maria az új hozzászólást, a régit a pénteki bloggerkalamajka törölte, nem én :)
VálaszTörlésÉn mielőtt megbundázom, egy fél órára elteszem pihenni lesózva és rengeteg frissen szeletelt hagymakarika közé. Istenien átveszi a hagyma aromáját. És nem utolsósorban utána a hagymák is kisüthetők... :-)
VálaszTörlés