2011. november 23., szerda

Almás-füszeres ünnepi kuglóf

Ez a kuglóf teljesen levett a lábamról! Egyrészt csinos, másrészt mennyei az illata, harmadrészt nagyon finom! Pont olyan, amilyenre a hideg, ködös, télies napokon szükségünk van. Az sem kizárt, hogy az Ünnepekre is elkészítem, egy finom teával, Karácsony reggelén igencsak el tudom képzelni.


Hozzávalók:
  • 3 bögre liszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 tk.só
  • 1/2 bögre olaj
  • 1 érett banán
  • 3 tojás
  • 1 1/2 bögre cukor
  • 1/2 bögre barnacukor
  • 1 tk. fahéj
  • 1/2 tk. frissen örölt szerecsendió
  • 1 tk. rum(aroma)
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 2 alma (nálam Granny Smith)
  • 1/2 bögre aszalt gyümölcs (nálam aszalt áfonya és mandula)


A sütöt melegítsük elö 180 fokra, a kuglóf formát vajazzuk és lisztezzük ki.  A lisztet, a szódabikarbónát és a sót elegyítsük egy tálban. Egy másik, nagyobb edényben kézzel keverjük össze a tojást, a cukrokat, a füszereket, a vaníliát, a rumot, az olajat és a villával szétnyomkodott banánt. Nem kell nagyon összedolgozni. Ebbe forgassuk bele a lisztes keveréket, majd a meghámozott és felkockázott almát, valamint az aszalt gyümit. Ezt az elég sürü masszát öntsük bele a formába és kb. 75 percig süssük. Tüpróbával ellenörízzük, akkor jó, ha már középen nem ragad rá a türe a tészta. Hagyjuk a formában kihülni, majd fordítsuk ki a kuglófot. Porcukorral hintsük meg tálalás elött.


A recept Joy-tól származik, de változtattam rajta itt-ott (pl. 1 és 1/2 bögre olajat írt, amit írtóra sokalltam és helyette 1/2 bögrével használtam + banánt adtam hozzá.)

9 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet az íze, guszta!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szimpi :) kifogom próbálni, köszi!

    VálaszTörlés
  3. Hú, csodásan néz ki, főleg azon az első fotón! Tényleg jó kis karácsonyi hangulatú finmomság.

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű, igazi karácsonyi sütemény:) Mentem is a receptet.

    VálaszTörlés
  5. Megsütöttem, megkóstoltam, finom! :)
    Muszájból változtattam kicsit, mert menet közben kiderült, hogy elfogyott a szódabikarbóna, így sütőport tettem bele, az aszalékok és mandula helyett pedig nagyon darabos eperlekvárt. Így is fincsi. Köszi!
    Boris

    VálaszTörlés
  6. Mondhatom engem is levettél a lábamról ezzel a finomsággal. :)

    VálaszTörlés
  7. Köszi Mindenkinek! Ma másnapos a kuglóf (tegnap este sütöttem) és még mindig nagyon finom!

    VálaszTörlés
  8. Jó lesz beszereznem egy kuglóf formát is, ez nagyon finomnak tűnik:)

    VálaszTörlés
  9. Szerintem hasonló íze lehet, mint a fűszeres banános sütinek...Nagyon ínycsiklandó, az biztos!!!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...