Ez nem egy "lightos" leves. Van benne hús, füstölt kolbász, bab, káposzta, krumpli... Nem is kell mellé második fogás, simán jóllakik az ember csak a levessel. Azért egy bukta még lecsúszott nekem!
Hozzávalók:
- 1 nagyobb krumpli
- 1 méretesebb sárgarépa
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej kel- vagy fejeskáposzta fele
- 1 nagy konzerv vajbab
- ízlés szerint füstölt kolbász
- csontos sertéshús (kb. 20 dekás darab)
- só
- olívaolaj
A szokásos módon a krumplit, a répát, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk és annyi vízzel feltesszük föni, hogy az böven ellepje azokat. A húst is beletesszük, sózzuk. Amikor minden zöldség megpuhult, hozzáadjuk a bab felét, pár percet fözzük, a húst kivesszük és az egészet pépesítjük a botmixerrel. A húst visszatesszük, a csíkokra felszeletelt káposztát és a felkarikázott kolbászt beletesszük és addig fözzük, amíg a káposzta meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a maradék babot és 1-2 evökanál olívaolajat is öntünk bele. 10 perc fözés után készen is vagyunk!
Ez nagyon finom lehet. Imádom az ilyen leveseket. Puszi!!! :-)
VálaszTörlésEz tetszik nekem nagyon:)
VálaszTörlésNagyon finom lehet ez a leves, guszta ! Éppen mondani akartam , hogy azért valami sütike utánna biztos jó!
VálaszTörlésNahgyon finom sopa, laktató, a babhoz ideálisan illik a füstölt íz, no meg a káposzta :)
VálaszTörlésMindig úgy gondoltam erre az ételre, hogy nagyon puffasztó lehet, ezért nemkívánatos a konyhámban. De most, hogy jól elolvastam, nagyon megtetszett. Ki fogom próbálni (a biztonság kedvéért csak ebédre :D)
VálaszTörlésTetszik és viszem!
VálaszTörlésNagyon finom leves lehet, látszik rajta. Kukkants be hozzám meglepi vár rád.
VálaszTörlésSzia Judit!
VálaszTörlésSavanyított káposztával is működik a dolog szerinted?
Ha mondjuk jól átmosom több léről a káposztát akkor nem lesz annyira savanyú.
Persze akkor az eredeti íz módosul, de mi szeretjük a savanyút.
Még arra gondoltam, hogy tennék bele tejfölt is esetleg.
Szia Suzana! Hú, ezt nem tudnám megmondani, hogy müködik-e, de ha ti szeretitek a savanyú káposztát... Én csak fejes- és kelkáposztával próbáltam eddig. De ha elkészíted, kiváncsi vagyok, ízlett-e :)
TörlésMegcsináltam savanyított káposztával, egy léről átmostam azért előtte, hogy ne az legyen a domináns íz (pár aztán tettem még bele egy kis ecetet). Isteni finom és főleg laktató ahogy írtad!
TörlésA gyerekeim kértek bele tejfölt és kenyeret tunkoltak bele.
Utána 1-1 szelet bolo-de-iogurte volt a lezárás.
Köszönöm mindkét receptet.
De jó!!!! Köszönöm a visszajelzést, mindig nagyon jól esik :)
Törlés