2012. május 10., csütörtök

Petrezselymes pirított champignon

Lapozgattam a "Cozinha francesa", azaz a "Francia konyha" címü kis könyvem és ott bukkantam rá erre az egyszerü receptre. Amint olvasom, egyre ismerösebbnek tünik. Anyukám szokta majdnem pont ugyanígy készíteni a csiperkét már évtizedek óta! Nagyon gyors, friss kis ebéd, meleg napokra, rizzsel vagy tésztával is fincsi.




Hozzávalók:
  • 20 g vaj
  • 1 tk. oliva olaj
  • 225 g champignon gomba
  • 1 pici fej hagyma 
  • só, bors
  • friss petrezslyem

A gombát megtisztítjuk és nem túl vékonyra felszeleteljük. Egy serpenyöben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az oliva olajat és beletesszük a gombát és az apróra vágott hagymát. 5-7 percig folyamatos keverés mellett pirítjuk, amíg aranybarna nem lesz (elöször a gomba felszívja majd a zsíradékot, de ezt kiereszti majd magából, ne adjunk hozzá semmit). Levesszük a lángról. Sózzuk, borsozzuk (nem kell szerénykedni, én legalábbis szeretem, ha kiérzödik a bors íze egy picit). Szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel. Én most tk. spagettivel tálaltam.

14 megjegyzés:

  1. imádom én is, van hogy egy kis paradicsomos alapot teszek alá, akkor olyan gombapaprikás lesz, de így simán is szuper.:-)

    VálaszTörlés
  2. A gombát imádom minden formában, így is nagyon bejön :)!!

    VálaszTörlés
  3. Finom lehet :) Én is gyakran főzök hasonlót, mert kisfiam most a gomba korszakát éli :)

    VálaszTörlés
  4. én egy kis tejszint és fehérbort is szoktam tenni hozzá, úgy imádom :))

    VálaszTörlés
  5. Nekem is tetszik. Nagy gombaimádó vagyok! :))))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta! Akár hiszed, akár nem most csináltam magamnak délután gombát lecsós alappal petrezselyemmel és egy tojást ütöttem rá! Így a tésztával is szívesen megenném, sőt lehet hogy tejfölt is tennék rá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, úgy én is nagyon szeretem! Föleg tyúkgombával :)

      Törlés
  7. Nagyon éhes lettem, megvan a holnapi vacsink!

    VálaszTörlés
  8. Jajj, Szomszéd! Maradt még? Átugranék hozzád egy tányérral :))
    Annyira guszta!

    VálaszTörlés
  9. Szeretem a tésztaételeket, bár mostanában ritkábban fogyasztjuk...
    Kár, hogy nem kínálhatsz meg!! :))

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...