2011. július 12., kedd

Mézes-mustáros csirkemell

Nemrég vettem dijoni mustárt, elsösorban az üvege miatt, ugyanis szerelmes vagyok a kis üvegcsékbe, a mustárt azonban nem szeretem. Viszont fel kell használni és ez az egyetlen mód, ahogy hajlandó vagyok megenni. Páromnak nagyon ízlett és én is jóllaktam :)




Hozzávalók:
  • 2 db csirkemell
  • 2 ek. mustár
  • 2 ek. méz
  • só, bors

A mustárt elkeverjük a mézzel. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd bekenegetjük a mustáros keverékkel. 10-15 percet állni hagyjuk. A sütöt 200 fokra elömelegítjük. Egy tálat picit kiolajozunk és elöször alufólia alatt sütjük a melleket, majd a sütés végén levesszük a fóliát. 

A múlt héten Adél meglepett a "Tetszik a recepted" díjjal, amit a Pastel de nata sütim érdemelt ki.


Nagyon köszönöm a kedves meglepit!!

10 megjegyzés:

  1. A mézes-mustáros csirke nálunk is nagy kedvenc. Jó recept. Az üveg miatt megvenni a mustárt... Hát igen, ilyesmiket én is elkövetek néha. :)))

    VálaszTörlés
  2. Jól néz ki az a csirkehús, hát én is szeretem az ilyen - olyan apró üvegecskéket.

    VálaszTörlés
  3. Nálam is ott sorakoznak az üvegcsék ;-)))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom a mézes-mustáros csirkemell. Én is képes vagyok az üvegcse miatt megvenni.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta a husid biztos nagyon finom volt! Gratulálok a díjhoz!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jòl nèz ki ez a mustàros csirkemell!!
    Info : a barackos-diòs tortàd fènykèpe ès link a
    recepthez ( a Clafoutis & Pie jàtèkra ) a kovetkezo weboldalra lett feltève:
    http://italianwebcooking.blogspot.com/
    Ugyanezen az oldalon lehet rà szavazni.
    Az a recept nyer amelyik a legtobb szavazatot kapja!
    Ciao!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta, ráadásul én szeretem a dijonit, na persze a mustárt úgy általában. Meg a kis üvegeket is. :DDD

    VálaszTörlés
  8. Hú, megnyugodtam, akkor nemcsak Anyukám és én szenvedünk üvegcse gyüjtömániában :D

    VálaszTörlés
  9. Most rögtön csinálom is,bár nem dijoni mustár van itthon. kösz az egyszerű, gyors receptet.

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...