Szerettem volna már valamit sütni a kis kuglófformákban. Erre a sütire esett a választásom, ami a közelgö hüvös napokon igen jól fog esni egy finom teával. Igaz, ma 25 fok lesz és ha jól tudom, otthon is szép idö van. Azért így is lecsúszik...
Hozzávalók:
- 15 g durvára vágott mandula
- 1 tk. fahéj
- 1 nagy csipet frissen reszelt szerecsendió
- 225 g cukor
- 180 g liszt
- 1 tk. sütöpor
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 90 g vaj
- 1 tojás
- 200 g natúr joghurt
- 1 tk. vanília aroma (én saját vaníliás cukrot használtam)
Egy tálkában összekeverjük a mandulát, a szerecsendiót, a fahéjat és 4 ek. cukrot (a 225g-ból ). Egy másik tálkában elegyítsük a lisztet, a sütöport, a szódabikart és a sót. Géppel a vajat habosra verjük fel a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást és dolgozzuk össze levegös masszává. Nagy mozdulatokkal kézzel keverjük hozzá a liszt 1/3-át, majd a joghurt felét. Lassan keverjük bele a maradék lisztet és joghurtot. A formák aljára (lehet muffin vagy minikuglóf) tegyünk egy kanál lisztes masszát, majd szórjuk meg a füszeres mandulával, végül takarjuk be további lisztes masszával. Ne töltsük tele a mélyedéseket, különben kifutnak! 180 fokos elömelegített sütöben aranybarnára sütjük öket. A formákból (föleg, ha szilikonos) csak akkor vegyük ki a sütiket, ha már teljesen kihültek! Amint megkóstoltam, egyböl télies hangulat fogott el, a lehetö legjobb értelemben. Recept innen.