2011. szeptember 14., szerda

Brokkolis tagliatelle citromos-fokhagymás halfilével + Portofino

Valami miatt mostanában nem kívánom a húst. Nem tudom, mi ütött belém, de egyszerüen nem tudom megenni. De még a csirkét sem, ami amúgy a kedvencem. Ezért beleástam magam a Dolce Vitaba. Természetesen a Fözzünk olaszul címü közkedvelt blogról beszélek. Itt bukkantam rá erre a receptre. 




Hozzávalók:
  • 25 dkg halfilé (én most életemben elöször pangasiust használtam)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss citromlé
  • olívaolaj
  • brokkoli
  • só, bors
  • tészta

Felteszünk vizet forrni. Eközben a halfilét felkockázzuk nagyobb darabokra. Olívaolajon pár perc alatt megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, citrom levével meglocsoljuk. Amikor a víz felforrt, beletesszük a tésztát és a brokkolit is. Ha tésztának túl hosszú a fözési ideje (mondjuk 10 perc), akkor 1-2 perc elteltével adjuk csak hozzá a brokkolit. Amikor kész leszürjük, de 1-2 evökanállal tegyünk félre a tészta fözövizéböl, ezzel majd meglocsoljuk a halacskát. Ügyesen összekeverjük a brokkolis tésztát a fokhagymás-citromos hallal és ekkor egy picit meglocsoljuk a félretett vízzel. Isteni, gyors, egyszerü és még egészséges is!

Apropó Dolce vita... Nekem is volt benne részem a nyáron, hiszen gyönyörü helyeken jártam. Portofino Olaszország St. Tropez-ja, tejesen magával ragadott! 


Nem a luxus, az éttermek, a butikok és óriási vitorlások ejtettek rabul, hanem a város fekvése, az utcák, a színes épületek, az azúrkék tenger.



És ezeket ingyen adják...

2 megjegyzés:

  1. Brokkoli, hal, citrom ez csak finom lehet.
    A Portofino-ról készült képek gyönyörűek. :))))

    VálaszTörlés
  2. Egyszerű, könnyed étel- finom! Különleges a város fekvése, igen hangulatos!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...