2011. október 20., csütörtök

Klasszikus céklasaláta + jópofa pompom dekoráció bulira

Na, ilyen még nem volt a blogomon! Bár nem gasztro, de nagyon jópofa dekorációt készítettem szülinapi bulira és gondoltam megosztom Veletek! De csak a cékla után! Nagyon szeretem savanyúságként, így annak ellenére elkészítettem, hogy nálunk nincs torma (legalábbis én még nem botlottam bele..). Szerencsére, nem tünt fel a hiánya, nagyon fincsi lett!


Hozzávalók:
  • 4 db kisebb cékla (egyforma nagyságúak legyenek)
  • 0,5 dl ecet
  • 4-5 dl víz
  • 3-4 ek. cukor
  • 1 kvk. örölt kömény 
  • pici só

A céklákat jól megmossuk és kb. 1 óra alatt puhára fözzük. Akkor jó, ha a tü könnyen belemegy. Amíg hül, elkészítjük a salátalevet, azaz a hozzávalókat összekeverjük. Kóstoljuk meg, ízlés kérdése, ki mennyire szereti édesebben, savanyúbban. Még langyosan meghámozzuk a céklákat, felszeleteljük és nyakonöntjük a lével. Lezárt üvegben, a hütöben legalább 1 hétig is eláll! 

És jöjjenek a pompomok vagy virágok:


Egyszerü elkészíteni, nem kell hozzá más, mint selyempapír, egy kis drót és olló. Van egy jó kis videó, ami megmutatja a készítését lépésröl-lépésre. Ugyan portugálul van, de nem számít, mert lehet érteni, a kép alapján.


Szerintem szuper diszítés szülinapra, farsangra, esküvöre.

8 megjegyzés:

  1. Tök jó, nagyon ötletesek ezek a pomponok :)

    A cékláért meg odavagyok...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a céklát, a múlt héten csináltam csak és reszelem! Ez a pomponos technika ismerős, nem így papírral hanem mikor kézimunkáztam , a pamutból is ehhez hasonló módon lehet csinálni pld. sapkára bojtot!

    VálaszTörlés
  3. Most már tudunk portugál dekorációt készíteni :D Valóban emlékeztet a sapka-pompomokra :)
    A céklát én is inkább reszelve szeretem, de sokan karikázzák, ha más salátákhoz adom, akkor csíkokra vagy félkörre szoktam vágni. A múltkor az én hűtőmben sem volt torma, de azért teljesen kellemes íze volt anélkül is. Ugyanígy fűszerezem, ízesítem.

    VálaszTörlés
  4. Ilyen pompomot gyerekkorunkban sokat csináltunk papírzsepiből!!! Szuper jó, a sapka bojtját is tudom hogyan kell hímző fonalból, de az teljesen más technika!
    Céklát pedig még sosem készítettem, pedig az abból készült savanyúság a kedvencem! Tetszik a recept ki fogom próbálni. :D

    VálaszTörlés
  5. Én is nagyon szeretem a céklát, sőt most már levesnek is:)

    VálaszTörlés
  6. A céklát in is nagyon komálom. A bulit ugyan nem, de látom ott fekszik kiskuktád alattuk.))

    VálaszTörlés
  7. A cékla nekem is kedvencem:) A pmponok is nagyon ötletesek, sokféle színben fel tudja dobni a legegyszerűbb szobát is, gyerekek szülinapján kipróbálom.

    VálaszTörlés
  8. Pont a céklát kívánom! Készítek is.
    A díszítés nagyon klassz, és jókor is hoztad, mert 1 hét múlva lesz a lányom szülinapja. Köszi. :)))

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...