2011. szeptember 12., hétfő

Dolce Vita pizza + Manarola

Amikor pizzát sütöttem, általában Jamie receptjét használtam. Eddig. Ugyanis a Dolce Vita oldalon rábukkantam erre a pizzatésztára és eléggé bejött. Nincs semmi gond Jamie receptjével, de ez a pizza, jobban hasonlít arra, amit Itáliában ettem: vékony, az alja ropogós, de a teteje puha marad. Azt hiszem, mostantól ezt fogom megsütni.




Hozzávalók:
(2 pizzához)
  • 25 dkg liszt
  • fél zacsi szárított élesztö
  • csipet só
  • 1 ek. olivaolaj
  • 1,5 dl meleg víz
  • 1/2 tk. cukor

Én egy picit másként készítettem, mint ahogy az eredeti recept írja, de nem ártottam vele, azt hiszem. Szóval, egy tálba minden hozzávalót beleteszünk és a gépi mixer dagasztó karjaival kb. 4-5 percig dolgozunk rajta. Ha már szépen összeállt, legalább 2 órát kelni hagyjuk (de akár 5 órát is lehet keleszteni az eredeti szerint). Az idö leteltével (én ma ezalatt sütit sütöttem, holnap meg is látjátok), a sütöt 200-250 fokra elömelegítjük. A megkelt tésztát ketté vesszük és mindegyiket vékonyra, 2-3mm vastagságúra nyújtjuk. A tésztát villával picit megböködjük, megkenjük a paradicsomszósszal ( sürített paradicsom + füszerek: oregánó, bazsalikom, kakukkfü, bors, picike cukor) és már mehet is rá a feltét. A sütö alsó "polcára" tesszük és 5-10 perc alatt megsütjük.

Ha már egyszer Olaszország... Cinque Terre felé is barangoltunk, elsösorban  Manarolát  látogattuk meg:


Meseszép hely, akárcsak testvérei: Monterosso, Vernazza, Corniglia és Riomaggiore. Aki teheti, látogasson el ide!

11 megjegyzés:

  1. Fú, most nagyon megjött a kedvem a pizzához is, meg Olaszországhoz is :)
    Guszta, szép!

    VálaszTörlés
  2. Pizza imádok vagyunk, bármikor el tudnánk fogyasztani. Nagyon guszta lett!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta a pizzád, nekem is most jutott eszembe hogy milyen régen csináltam! A fotó csodálatosan szép helyen készűlt!

    VálaszTörlés
  4. Minden héten van nálunk pizza valamilyen formában. Istenien néz ki a tiéd, a fotó meg csodaszép,oda akarok menni most azonnal.

    VálaszTörlés
  5. Én tegnap sütöttem, ki kell próbálnom ezt is, bár mi a vastag tésztát szeretjük! :)
    Gyönyörű helyeken jársz!
    Megsült a szilvás? De jóóóó! :DD

    VálaszTörlés
  6. Köszi lányok a kedves szavakat!

    Barbi, igen, megsült :D

    VálaszTörlés
  7. Nagyon sokszor sütök én is pizzát, pillanatnyilag Limara receptje nálam a nyerő. Ezt is ki fogom próbálni. :)))

    VálaszTörlés
  8. Cinque Terre! Képeiden látom, hogy hol parkoltunk, hol majszolgattuk szendvicseinket...Képzeld el, mi lett volna, ha ott pillantjuk meg egymást...visítva ugrottunk volna egymás nyakába. Sajna, gyalogosan nem lehetett végig menni, mert leszakadt az út. De a Szerelmesek útját bejártuk, majd vonattal jutottunk el a többi településre. Szerencsések vagyunk, hogy ott lehettünk!Millió puszi egy Szent György-hegyi lány

    VálaszTörlés
  9. @Névtelen Hát igen, az lett volna a jó muri, ha ott összefutunk!!!! Akkor együtt majszolhattuk volna a szendvicset, bár mi pizzaszeletet ettünk egy padon! Lehet pont ugyanott!!! Mi is vonatoztunk, Essoval :) Sok-sok puszi!!!!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...