Jamie pizzatésztája nagyon finom. És elkészíteni is pofonegyszerü! Az alábbi mennyiségböl 4 egész méretes pizza kijön.
Hozzávalók:
- 400 g liszt
- 100g búzadara
- ½ ek. só
- 7 g szárított élesztő
- ½ ek. cukor
- 325 ml langyos víz
Futtasd fel az élesztőt a cukros, langyos vízben. (Olyan meleg legyen a víz, amit a kezed még elvisel!)
A kézimixer dagasztó "karjaival" keverd össze az élesztöt a liszttel, búzadarával, sóval majd gyúrd 10 percen keresztül.
Lisztezd be a tészta tetejét és szobahőmérsékleten pihentesd 30 percen keresztül. Lehetöleg valami napos helyen.
Ezután könnyen vékonyra nyújthatod. Oszd szét annyi gombócra, ahány pizzát akarsz, nálam ez 4 pizza, akkor lesz jó a vastagsága. Tényleg nagyon vékonyra nyújtsd ki, mert még a sütöben is feljön egy kicsit.
Ha jól akarod ütemezni a munkát, 15 - 30 perccel sütés előtt kezdd csak nyújtani a tésztát, csak árt neki, ha sokáig hagyod állni.
Pakold meg a feltétekkel, de ne vidd túlzásba, Jamie szerint is a kevesebb sokszor több!
250 fokra előmelegített sütőben, alul süsd, kb. 7 - 10 percig. Az eredmény mennyei!
Ha nem akarsz 4 pizzát sütni egyszerre, a maradék tésztát tedd bele egy zacsiba és fagyaszd le!
hú, de jól néz ki! sajnos itt nincs sütönk, pedig szivesen kiprobálnám.. puszi!
VálaszTörlésEzt mi is kipróbáltuk, isteni! :)
VálaszTörlésEszti (www.tearoom.hu)
Csak tudnám, nekem miért nem jutott eszembe nagyobb adagot összegyúrni és lefagyasztani! Jó ötlet!
VálaszTörlésSziasztok! Még nem próbáltam búzadarával, de szívesen kipróbálnám. Viszont van egy kérdésem: nem lesz tőle kemény? Bocs, ha hülyeséget kérdeztem, de tényleg nem tudom bele merjem-e tenni.. Légyszi segítsetek, ma pont sütök pizzát. Előre is köszi! :)
VálaszTörlésKedves névtelen! Nem lesz töle kemény, de figyelj rá, hogy ne süsd túl, mert akkor száraz lesz. Bár ez szerintem minden pizzára igaz. Ha félsz a darától próbáld ki ezt a pizzát:
VálaszTörléshttp://borsandpepper.blogspot.com/2011/09/dolce-vita-pizza.html
Vicuska! Fagyaszd le nyugodtan és bármikor gyorsan készíthetsz pizzát!!!
VálaszTörlés