2013. február 18., hétfő

Tejszínhabos-banános kakaós torta

A sima kis egytojásos kakaós sütiböl pikk-pakk elkészült ez a torta. Tényleg jól müködik tortalapként ez az egyszerü kevert sütemény. Ha 18 cm-es formában sütjük, böven elég magas lesz ahhoz, hogy félbevágjuk és megtöltsük.




A friss tejszínt jó kemény habbá vertem, tettem bele habfixálót és 3-4 evökanál vaníliás porcukrot. A kihült tortalapot kettévágtam, banánkarikákat pakoltam az aljára, halmoztam rá tejszínhabot, rátettem a "tetejét" és kívülröl is bekentem a tejszínhabbal. Akár szülinapi tortának is elment volna, de nálam csak egy sima pénteki napra készült :) 



Nagyon jól jött volna most a szuper kis BeCake tortatartóm, de sajnos nem tudtam elhozni a böröndömben. De majd a nyáron!

Az egytojásos kakaós süti/tortalap receptje itt található!

3 megjegyzés:

  1. Hű, micsoda habos-babos finomság! Mennyei lehet! Tetszik ez az egytojásos piskóta...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép:) És a tortatálat szépen megoldpottad:)

    VálaszTörlés
  3. Klassz süti! Bírom az ilyen pénteket!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...