Nagyon egyszerü az elkészítése és tényleg tiszta olyan, mint a Twix csoki! Három részböl áll: keksz, karamell és csoki a tetejére.
Kép: thecapitolbaker.com |
A keksz elkészítése:
- 170 g vaj vagy margarin
- 50 g cukor
- 1/2 tk. vaníliakivonat
- 210 g liszt
- pici só
Kézi mixerrel habosra verjük a cukrot a vajjal. Hozzádjuk a vaníliakivonatot, majd a lisztet. Ekkor már lehetetlen lesz a géppel dolgozni, a kezünkkel egy kicsit besegítünk, amíg össze nem áll. Kilisztezett tepsibe tesszük a tésztát, de mivel nem folyékony, a kezünkkel nyomogatjuk bele, hogy nagyjából egységes legyen.
20 percig illetve addig sütjük, amíg "sápadt" aranybarna nem lesz. Érdemes üvegtepsiben (Jénaiban) sütni, mert így nem kell kivenni belöle és könnyen mehet a hütöbe utána.
Krém:
Ha Dulce de Leche-t vagy Doce de Leite-t avagy fött, cukrozott, sürített tejet használunk, akkor más dolgunk nincs, mint vízgöz felett felmelegíteni azt és a keksz tetejére simítani. (1 doboz elég hozzá, azaz 396g)
Csokibevonat:
170 g ét- vagy tejcsokit 1 tk. vajjal vízgöz felett felolvasztunk és a kihült süti tetejére öntjük.
Megvárjuk míg a csoki megdermed és már majszolhatjuk is! Hütöben tároljuk!
(A kép nem az én sütim, de ugyanilyen lett az enyém is :)
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése
Köszönöm a hozzászólást!