2011. május 30., hétfő

Füszeres csirkemell, kukoricapehely bundában

Pénteken néztem a "Cook yourself thin", azaz "Fözd magad karcsúra" címü müsort. A lényege az, hogy egészségtelenül étkezö, túlsúlyos emberek kedvenc ételeit készítik el, egészséges és kalóriaszegényebb változatban. Alanyunk kedvence olajban sült, panírozott csirkemellek voltak, majonézzel. Ehelyett született meg a következö:


Hozzávalók:
  • fél kg csirkemell 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk. kakukkfü
  • eröspaprika/csilipehely ízlés szerint
  • 1 db babérlevél
  • só, ízlés szerint
  • 1 doboz natúr joghurt
  • pici tej
  • kb. 1 és 1/2 bögre natúr cornflakes (kukoricapehely)
Az összes füszert és a késünkkel vagy tenyerünkkel kilapított fokhagymákat elkeverjük a joghurttal és egy pici tejet öntünk bele (elhagyható). A feldarabolt csirkemelleket beletesszük a "pácba" és egy órát hagyjuk, hadd érjenek össze az ízek. Eközben sodrófával vagy bármi mással összetörjük a cornflakest, de azért ne annyira, hogy morzsa legyen belöle. Az egy óra leteltével a csirkucikat belehempergetjük a kukoricapehelybe, sütöpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokos sütöben 20 perc alatt megsütjük. Mi rizzsel és párolt bébirépával ettük. Nagyon-nagyon finom és egészséges is, hiszen zsiradék és liszt nélkül készült!

8 megjegyzés:

  1. Ezt ki fogom próbálni, mert jól hangzik. Köszi, hogy megosztottad!

    VálaszTörlés
  2. Én is azt hiszem kipróbálom nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik, azt hiszem ki is próbálom hamarosan.

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy tetszik a recept, remélem ki is próbáljátok! Nálunk nagy sikert aratott. Söt, a megmaradt pácot utána mártogatósként fel is használtunk!!!

    VálaszTörlés
  5. Most nézegetem a blogodat és ma pont én is hasonló husit készitettem, de ez is nagyon tetszik, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  6. Szeretjük nagyon! Kipróbáljuk így sütőben sütve is!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...