2012. január 11., szerda

Kedvenceim...

Még mindig tartanak a Nemzetközi Bors&Pepper Ünnepi Napok, a blogszülinap kapcsán. Ma szeretném Veletek megosztani azokat a recepteket, amikre a legbüszkébb vagyok. Ezek többnyire nem saját receptek, de valljuk be, receptjeink többsége innen-onnan-amonnan való: a nagymamától, anyukától, kolleginától, szakácskönyvböl, internetröl. Ettöl függetlenül büszke vagyok arra, hogy például megsütöttem életem elsö fonott kalácsát:

Duplán fonott kalács
... és az elsö diós kalácsom:

Diós kalács

....no meg az elsö csodakiflim:

Csodakifli

De ami a legnagyobb örömmel tölt el, hogy a Ti kedvencetek, ami magasan vezeti a nézettségi listát és amiröl már több visszajelzést kaptam, hogy elkészítettétek és kedvenccé vált, az nem más, mint az én kedvenc ételem, az Anyukám receptje alapján készült cukorborsó fözelék!!!

Cukorborsó fözelék

Érdekesnek találom, hogy a portugál receptek iránt kisebb az érdeklödés, de megértem, hiszen nem annyira népszerü konyha, mint például az olasz, éppen ezért továbbra is hozok majd itteni recepteket. És még mindig  úgy gondolom, hogy senki sem születik úgy, hogy tud húslevest fözni vagy nokedlit készíteni vagy piskótát sütni, ezért egyszerü, hagyományos receptek is fel fognak kerülni ezek után is a blogra.

A legfontosabbat a végére hagytam: szeretném megköszönni azt a sok kedves megjegyzést, amiket tegnap hagytatok a szülinapi bejegyzésemnél. Annyira, de annyira örültem nekik, hogy el sem tudom mondani!!! Cserébe egyesével mindenkinek küldök egy jó nagy adag napsütést :)

11 megjegyzés:

  1. Ragyogó napsütésre ébredtem, szóval jelentem, hozzám ideért! :-) Milyen jó ötlet a főzi, a gyerkőc kedvence, ma ez lesz. :-)

    VálaszTörlés
  2. Életed első fonott kalácsa gyönyörűséges!

    VálaszTörlés
  3. Sosem készítettem borsófőzit, ez pedig olyan guszta a képen, hogy egyszer kipróbálom! A többiről nem is beszélek mert mindegyiket imádom!
    És tényleg csodaszép a fonott kalács, nekem sokadjára sem sikerül ilyen szépre! :))

    VálaszTörlés
  4. @Barbi
    Barbi! Remélem azt észrevetted, hogy a diós kalács, a Te recepted alapján készült :)

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Szép a kalács! Tavaly nyáron a párommal két hetet töltöttünk Portugáliában (Colaresben laktunk az Arribasban, onnan járkáltunk mindenfelé) és iszonyatosan jól éreztük magunkat. Úgyhogy én azóta külön keresem az olyan blogokat, ahol portugál kaják vannak, mert nagyon jókat ettünk. Nagyon finomak az édességek is, bár ott az édesre egy új fogalmat kéne kitalálni... nekünk összeragadt a szánk.
    Irigyellek, hogy ott élhetsz!
    Üdv!
    Marcsi

    VálaszTörlés
  6. @Névtelen
    Így van! Én elég édesszájú vagyok, de némelyik süti kifog rajtam! Föleg a mandulatorta meg hasonlók... A pastel de nata viszont szerencsére más kategória, az könnyen lecsúszik :)

    VálaszTörlés
  7. Ettünk egy olyan kuglófot a szállodában, aminek nagyon sárga volt a tésztája, és nagyon finom narancsízű volt. És szaftos, gyanítom, hogy ez valami joghurtos kuglóf lehetett, csak azt nem tudom, hogy esszenciától volt annyira intenzív narancs íze, vagy narancs volt benne. Azt nem ismered véletlenül?
    Marcsi

    VálaszTörlés
  8. Marcsi! Ha kuglóf formájú volt és nem tekercs, akkor gyanítom, hogy joghurtos lehetett (kukkantsd meg a Bolo de iogurte recim), de gondolom sok tojás is volt benne, meg még több narancslé. Az én narancsos sütim nem annyira szaftos, inkább omlós, de nem száraz :)De a joghurtosba is lehetne narancsot tenni és kész is a narancsos kuglóf!

    VálaszTörlés
  9. Hú de blama, megyek is megnézni! :DD

    VálaszTörlés
  10. Azt a csodakiflit én is ki akarom majd próbálni!!!! Szép estét nektek ott Portugáliában!

    VálaszTörlés
  11. Tényleg büszke lehetsz, gyönyörűségeket alkotsz. A csodakifli felcsigázott.

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...