2012. június 28., csütörtök

Ribizlizselés joghurtos minikuglóf

A már jól bevált joghurtos kuglófom most összement és mini formában tündököl. A narancsos változat igazi nagy kedvenc nálunk, de most a szezonra való tekintettel ribizlivel bolondítottam meg. Méghozzá a nagymamám által kikevert hideg ribizlizselével. Sajnos a pontos recept nincs meg egyelöre, de azt tudom, hogy hidegen kell 1 órán át kevergetni, fözés nélkül készül. Ez még a tavalyi adagból van. Természetesen bármilyen ribizli dzsemmel vagy lekvárral  ugyanúgy elkészíthetö.




Hozzávalók:
(6 minikuglófhoz, az eredeti adag fele)
  • fél doboz natúr joghurt (125 g-os doboz fele)
  • 2 tk. ribizlizselé
  • 2  tojás
  • 2 joghurtos doboz liszt (nálam 1,5 doboz fehér tönkölyliszt és 0,5 doboz tk. tönkölyliszt)
  • 1 joghurtos doboz cukor
  • 0,5 joghurtos doboz olaj
  • 3/4 tk. sütöpor




A tojásokat jó habosra verjük a cukorral. Beleöntjük az olajat és a ribizlizselével elkevert joghurtot és összedolgozzuk a tojásos résszel. A sütöporos lisztet már adhatjuk is hozzá és addig keverjük, amíg homogén nem lesz a tészta (ne keverjük túl). Az elökészített (szilikon)formába öntjük a masszát és 175 fokra elömelegített sütöben aranyszínüre sütjük. Tüpróba szükséges! A kihült kuglófokat kivesszük a formából és ribizlizselével tálaljuk a sütikéket.




Tipp: Én a tészta belsejébe is tettem egy kis plusz ribizlizselét: a formákat félig töltöttem meg a masszával, majd 1 teáskanálnyi zselét kanalaztam rá és befedtem masszával. Akinek van, igazi ribizlit is tehet a közepébe ily módon.

Muffinformában is készíthetö ha nincs otthon minikuglóf forma.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon csinos ez a mini változat is! A ribizli nálunk sajnos nagyon ritka vendég, nehéz kapni, pedig nagyon szívesen kipróbálnám ezt a receptet is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nálunk is ugyanez a helyzet, de még szerencse, hogy otthon terem saját ribizli és a nagymamám készít belöle nekem ilyen finomságot, így én is részesülök belöle :)

      Törlés
  2. Nagyon guszta, és különösen tetszik a fotó is róla! :)

    VálaszTörlés
  3. Csinoska, és még milyen finom lehet...! :P

    VálaszTörlés
  4. Ribizli... csak álom, de szívesen megkóstolnám a kuglófkádat, igazán fincsi lehet!

    VálaszTörlés
  5. De kis arranyos, nekem is kell kuglóf forma, kicsi is meg nagy is:)

    VálaszTörlés
  6. Nekem is van mindkét fajta kuglóf formám! Szuper jól néz ki a kuglófod! :)

    VálaszTörlés
  7. Nincs ilyen apró kuglóf formám, de gondolom egy nagyban is működik! Nagyon guszta!!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...