2013. március 28., csütörtök

Mogyorós-csokis sütemény, ganache bevonattal

A tesóm sütötte meg egyszer ezt a sütit, legalább 10 évvel ezelött. Már akkor szerelem volt elsö látásra, annyira finom, nutellás íze van és az állaga is szuperjó ennek a sütinek. A recept azóta megvan, de már évek óta nem sütöttem meg. Hiba volt. És ha már szóba került a tesóm: Boldog szülinapot kedvenc növérkém!!! És köszi a receptet :)



Hozzávalók:
  • 100 g liszt
  • 100 g étcsoki (min. 60-70%)
  • 100 g vaj
  • 175 g cukor
  • 175 g (török)mogyoró (pirítva, darálva)
  • 4 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 kvk. szárított élesztö
Csokoládé ganache bevonathoz (vékonyan):
  • 50 g étcsoki
  • 0,5 dl tejszín

A tésztához a csokit a tejszínben vízgöz felett megolvasztjuk, fényesre keverjük. A tojások fehérjét habbá verjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább verjük, amíg könnyü, laza, krémes állagú nem lesz. Belekeverjük a csokis-tejszínes keveréket, a darált mogyorót, majd fellazítjuk a felvert tojásfehérjékkel. A szárított élesztöt elkeverjük a liszttel és ezt óvatosan beleforgatjuk a masszába. Sütöpapírral bélelt, kivajazott vekniformában, 175 fokra elömelegített sütöben kb. 45 perc alatt kisütjük. Tüpróba!!!




Amíg a süti hül, elkészítjük a ganache bevonatot: ugyanúgy, mint a recept elején is, vízgöz felett a tejszínben felolvasztjuk az étcsokit és fényesre keverjük. Lehet beletenni egy picike vajat, de én ettöl eltekintettem. A kihült sütire rákenjük és darált mogyoróval megszórjuk.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! És ha Te mondod, hogy finom, akkor máris elmentem...Áldott Húsvétot!

    VálaszTörlés
  2. Valóban jól néz ki, és csuda jól hangzik a neve is... :)
    Szép Húsvétot!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...