2011. június 13., hétfő

Barackos-diós pite

Paprika&Paprika játéka épp kapóra jön. Nálunk már lehet kapni hazai barackot, így ezzel a pite recepttel be is nevezek. Mivel a blog irója, Anikó  Olaszországban él, gondoltam egy kis olasz hangulatot teremtek :)





Hozzávalók:
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg margarin/vaj
  • 2 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütöpor
  • 1,5 dl tej
  • 2 db sárga- vagy öszibarack
  • 1 marék dió
 A tojásokat a cukorral és a margarinnal habosra verem. A sütöporos lisztet és a tejet felváltva hozzákeverem. Egy tepsit (24x36) vagy egy pitetálat kivajazunk-kilisztezünk és beleöntjük a masszát. A feldarabolt gyümit a tetejére potyogtatjuk. 180 fokos sütöben kb. 50 percig sütjük (az eredeti receptben 25 perc van, de nekem ez nagyon kevés volt...). A diót ledaráljuk, 1 ek. cukorral elkeverjük és amikor a süti félig-meddig megsült, meghintjük vele, majd visszatesszük a sütöbe. 

Eredeti recept a nosaltyról!

4 megjegyzés:

  1. Hát, csak nagyokat nyelek, ez nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek az előttem szólóval!

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is nagyon étvágygerjesztő!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm lányok! Nemcsak guszta, finom is :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...