2011. június 17., péntek

Miért nem akar a kutyám sétálni? Ötletek?

Már egy ideje észrevettem, hogy Esso kutyám séta közben furán viselkedik. Egy idö után gondolt egyet és húzott hazáig, mintha az élete múlna rajta. Aztán 1-2 alkalommal egyáltalán nem akart sétálni, a házunk elött már megmakacsolta magát, hogy Ö ugyan egy lépest sem tesz. Tegnap 3. próbálkozásra, délután 4-kor sikerült rávennem, hogy végezze el a dolgát, de ezt is 5 m-re a házunktól. Ma ugyanez a helyzet, a házunk látóköréböl nem hajlandó elmozdulni. Ha párom viszi, akkor is ezt csinálja. Viszont, ha ketten megyünk vele, akkor semmi gond. De erre ritkán van lehetöségünk. 
 
Valakinek valami ötlete? Miért csinálja ezt és hogyan tudnék segíteni neki? Látom, hogy stresszel szegény, amikor kilépünk az ajtón. Eddig pedig semmi gond nem volt vele...

Várom a javaslatokat! Köszönöm!!!

11 megjegyzés:

  1. Nem tudok ugyan mit javasolni, de nem hagyhatom szó nélkül.Ez a picike kutyika rájött arra, hogy nincs jobb és meghittebb dolog a családi sétáknál!!!
    Puszi: A.

    VálaszTörlés
  2. Szia ! Egy ismerősöm ugyanígy járt a 2 éves egyébként hiperaktív foxijával. Ha leakarták vinni, inkább elbújt, szinte félt . Ez néhány hétig tartott, az állatorvos azt mondta hogy depressziós.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, a választ! Remélem nálunk is hamar lezajlik ez a "hóbort"! Nem tünik depressziósnak, a sétákat leszámítva ugyanolyan, mint máskor. De ha nem javul, mi is elvisszük a doktor nénihez...

    De az is lehet, hogy tényleg rájött, a családi közös séta a legjobb :)

    VálaszTörlés
  4. Szia, sztem fél valamitől... és ha ketten vagytok vele, az neki megerősítés.
    Vagy valami rossz szagot fogott és attól fél, vagy lehet, hogy érez valamit.

    Szerintem magától fog elmúlni.

    VálaszTörlés
  5. Elég szaglásós fajta, úgyhogy nem kizárt ez sem. Köszönöm az ötletet!!

    VálaszTörlés
  6. Nem érte valamilyen atrocitás séta közben?Az én spánielem kikezdett egyszer egy németjuhásszal,az csak rámordult,bántani nem bántotta,mégsem mert arra menni majdnem 5-6 hétig.

    VálaszTörlés
  7. Újabb ötletként előfordulhat, hogy mivel menhelyi kutyus, egyszerűen az otthonotok jelenti neki mostanra a stabilitást és fél, hogy mikor elindultok vele, hogy vajon hogyan és hol fog végződni a séta. Persze néha azt gondolom, hogy mi városi emberek már túl bonyolítjuk a dolgot. Szerintem vigyétek minél több helyre, hogy tudj bárhova is mentek ti mindenhol mellette vagytok, és ami a legfontosabb, hogy mindig haza kerül:) Remélem minél előbb visszaáll a rend nálatok!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépen köszönöm a hasznos ötleteket, figyelni fogom a kis blökit, hogy mi válthatja ki nála ezt, kipróbálok 1-2 trükköt, hogy oldjam a stresszt séta közben. Remélem hamarosan jó hírekkel szolgálhatok :)

    VálaszTörlés
  9. Ha depresszió merülne fel a kutyusnál, próbáld ki, hogy nem adsz neki konzerv kutyakaját vagy szárazeledelt. Ezekben egy csomó olyan hozzávaló és adalék van, ami nem való kutyáknak.

    VálaszTörlés
  10. Válaszok
    1. Igen :) Ez egy pár hetes dolog volt, azóta sem tudom, mi hozta ezt ki belöle. Az idén is elöfordult ugyan, de csak 2 alkalommal. Biztos valami olyat érzékelt, amit mi nem... Rejtély.

      Törlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...