2011. június 17., péntek

Spaghetti alla busara

Ezt a kenyérmorzsával süritett paradicsomszósz receptet ocean cowboy oldalán találtam és rögtön tudtam, ki is fogom próbálni. Ugyan királyrák nem volt a kezemügyében, de a kis koktélrákok jól helyettesítették Ö királyi fenségét.




Hozzávalók:
3-4 före
  • 2 ek. morzsa (lehetöleg házi)
  • 1 dl fehérbor
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • petrezselyem
  • só, bors
  • koktélrák
  • olivaolaj



A morzsát egy serpenyöben megpirítjuk. Az apró kockákra szelt hagymát és az áttört fokhagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a rákokat, majd felöntjük a fehérborral és 2-3 percig fözzük. Ezután a kockára vágott paradicsomot beleöntjük, petrezselymet beleszórjuk és sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. 4-5 percig közepes lángon fözzük, majd a pirított morzsát elkeverjük benne. A már kész spagettire a szószt ráöntjük és átforgatjuk.


5 megjegyzés:

  1. Tegnap nem sikerült bejegyzést írnom, remélem most hagyja a rendszer!
    Ez a spagetti szemnek-szájnak ingere!! Csodaszép és nagyon finom is lehetett. (Én is nézelődtem már ocean cowboy oldalán, mert imádom a tengeri herkentyűket!)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Mária, finom is volt :) Nem tudom, mi lehetett a gond tegnap, nem is tudtam róla...

    VálaszTörlés
  3. Ez fincsi, de szerintm meg jobb paradicsom helyett tejszinnel, fokhagymaval es citrommal! :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Névtelen :) Biztos úgy is fincsi, csak én nem szeretem a tejszínes dolgokat, meg akkor már egy teljesen más tészta lenne :D

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...