2011. június 12., vasárnap

Szuper omlós keksz, karamellel töltve

Itt volt az ideje, hogy kekszet süssek. Valami olyanra vágytam, ami omlós és sokáig eláll. Ez pont olyan. A Maizenától (kukorica keményítö) csudaomlós lett!




Hozzávalók:
Kb. 25 darabhoz
  • 12 dkg liszt
  • 15 dkg Maizena (kukorica keményítö)
  • 75 g cukor
  • 1/2 ek. sütöpor
  • 175 g vaj
  • 1 tk. citromhéj
  • Dulce de Leche (tölteni)

A vajat elmorzsoljuk az összes többi hozzávalóval és tésztát gyúrunk belöle. 15 percre hütöbe tesszük, majd kinyújtjuk. Formákat szaggatunk belöle és 175 fokos sütöben kb. 10 percig sütjük, illetve addig, amíg kezd színt kapni. Vigyázzunk, ne süssük túl, ha már barnul, az már sok. Megvárjuk, míg kihülnek, különben ragasztás közben eltörnek... Dulce de Leche-vel  (tejkaramell) megtöltjük. Nálunk lehet kapni készen, de házilag is elkészíthetö, pl. a Nosalty-n is megtalálható a receptje. Természetesen bármi mást is használhatunk, pl. lekvárt. Én már 4-5 napja sütöttem, még van 1-2 darab és nem száradt meg egyáltalán, ugyanolyan, mint frissen!

5 megjegyzés:

  1. Hmm, nyam-nyam...azt az utolsó pár darabot akkor bevállalom ;)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki és biztos vagyok benne, hogy nagyon finom.

    VálaszTörlés
  3. Csuda jól nézz ki, pár darabot elfogadnék.....

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól hangzik! Szerintem hamarosan kipróbálásra kerül a receptje! Köszi!

    VálaszTörlés
  5. Ezt is elvittem. Karamellás kex. Naná, hogy jöhet!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...