2012. február 8., szerda

Petrezselymes-mentás csirkemell

Ismét egy szupergyors csirke. 15-20 percnél nem vesz többet igénybe az elkészítése és nagyon finom az eredmény. A petrezselyemtöl és a mentától annyira friss lett az íze, hogy egy laza nyári ebédnek is elmenne. Jó-jó, tudom, hogy -10 fok van...


Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • liszt
  • só, bors
  • pici olaj
  • pici vaj
  • friss petrezselyem és/vagy mentalevél
  • 1,5 dl fehérbor
 

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztben vékonyan megforgatjuk. Egy picike olajat hevítünk és mindkét oldalát megsütjük a szeleteknek. Kivesszük és alufóliába csomagoljuk. A bort beleöntjük az elözö serpenyöbe és addig forraljuk, amíg felére nem redukálódik. Ekkor visszatesszük a csirkemelleket, megforgatjuk a lében, majd levesszük a tüzröl. Kis darabka vajat teszünk a szeletekre és meghintjük az apróra vágott zöld növénykékkel.


5 megjegyzés:

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...